Monday, 30 May 2011

Terjemahan surat seorang tetamu sempena serbuan keatas sambutan maulid Sayyidah Fatimah Az-Zahra a.sSabda Nabi s.a.w : Fatimah adalah sebahagian dari diriku, sesiapa yang mengganggunya mengganggu daku


* Tahniah kepada semua pencinta sempena maulid yang gilang-gemilang wanita termulia sekalian alam.

* Para Pencinta Ahlul Bait bergembira dengan kegembiraan Ahlul Bait dan berduka dengan kedukaan mereka.

* Tetapi musuh-musuh Ahlul Bait sewaktu kegembiraan Ahlul Bait cuba untuk membuat rakyat berduka dan sewaktu kedukaan Ahlul Bait cuba untuk menghalang perkabungan mereka.

* Ya, Para pencinta Ahlul Bait di Malaysia juga di hari maulid Ummu Abiha / Ibu kepada ayahnya ( Gelaran Fatimah Az-Zahra ) berada di dalam keraian dan kegembiraan apabila dihalang dari bergembira oleh para musuh Ahlul Bait.

* Para musuh begitu takut sehinggakan takut kepada jamuannya orang-orang mukmin dan menjamu seleranya orang-orang Syiah.

* Apakah mereka tidak tahu yang Penghulu Wanita Sekalian Alam juga turut hadir dan apakah mereka tidak tahu yang empunya majlis adalah Puteri Rasul s.a.w yang termulia ? mereka menghina para Syiah ( pengikut setia ) dan pencinta Puteri Rasulullah s.a.w yakni mereka menghina Rasulullah yakni mereka menghina Allah ??!!.

* Para musuh Ahlul Bait sehinggakan takut kepada bendera tertulis nama Ahlul Bait.  Ia, nama Ya Zahra, Ya Mahdi dan Ya Abal Fadl menakutkan mereka.  Mereka tidak tahu dengan merosakkan majlis Ahlul Bait dan tidak menghormati nama orang yang suci, mereka menyalakan api neraka bagi membakar diri mereka ?!!

* Apakah mereka tidak tahu pada hari Maulidnya Hadrat Zahra a.s para empunya majlis ialah Ahlul Bait nabi dan para malaikat Ilahi ?!! Mereka telah melakukan penghinaan kepada Wanita Termulia Seluruh Alam.

* Mereka telah menangkap para khadam dan Pencinta Ahlul Bait a.s dan dengan perlakuan ini telah menyemarakkan lagi api neraka untuk membakar mereka dan menambahkan istana-istana syurga para Pencinta.

* Mereka tidak tahu walau mereka mengheret ke Mahkamah atau mendenda para Syiah lagi, Syiah tidak akan melepaskan kepercayaannya.

* Syiah, Kisah Karbala tersemat di dadanya.

* Syiah telah mendengar makrifatnya Abal Fadl maka Syiah tidak akan meninggalkan Imamnya seperti mana orang-orang Kufah meninggalkan Imam Hussein a.s.

* Syiah adalah penolong dan pembantu Imam Zaman mereka.

* Betapa berbangganya Syiah sehinggakan nama Imamnya menakutkan para musuh.

* Betapa berbangganya Syiah yang detik-detik ini dipersaksikan oleh Hadrat Zahra a.s.

* Betapa berbangganya Syiah yang kesabarannya tiada tandingan .

* Betapa berbangganya Syiah yang zikir Tuhan, Nabi dan Ahlul Bait mainan di bibirnya.

* Ya selagi Maula dan Tuan tidak zahir, kita dianiaya tetapi kita percaya kelak Maula akan tiba.


* Akan tiba membela semua yang teraniaya.


* Akan tiba menghapuskan kezaliman Para Penzalim.

* Bersyukur kepada Tuhan yang menyaksikan segala amalan.

* Yang Maha Mengetahui siapa yang menghina dan siapa yang hormat Ahlul Bait utusanNya.

* Tuhan sebagai saksi dan semua ini adalah ujianNya.

* Kita tidak tewas dengan ujian ini dengan bekalan tenaga perkasa berlindung kepada Tuhan, Tawassul kepada Nabi dan Ahlul Bait baginda Insya Allah menyelamatkan kita dari mara bahaya di Akhir Zaman. 

Petua : " Ya Adlu " 104 kali di tengah malam sehingga tertidur menjadi penyebab anugerah Ilahi dan hati menjadi khazanah Asrar ( rahsia-rahsia )

Nota : Penghargaan kepada wanita budiman tetamu kepada puteri Rasulullah s.a.w yang telah mengirim surat.


1 comment:

 1. salam warahmah,

  mohon setiap amalan seperti
  "Ya Adlu"
  dititipkan sekali terjemahannya.
  saya ini tidak reti bahasa arab.

  sekian terima kasih.

  ReplyDelete