Thursday, 22 December 2011

''Tahniah'' Batu Api pemecah belah ummah

    Dari www.alahkam.net                            
Petikan dari orang besar Ulama Muda UMNO Ustaz Fathul Bari dalam facebooknya: Tahniah kepada Menteri Besar Kedah kerana melancarkan buku percuma, "Kenapa Aku Tinggalkan Syi'ah" karya Dr. Sayid Musa Al-Musawi (bekas pembantu Khomeini laknatullah). Semoga sedikit sebanyak membantu dalam menyedarkan masyarakat tentang bahaya ajaran Syi'ah.

Hari ini Syi'ah kelihatan semakin berkembang-biak di negara kita ini antaranya melalui medium PAS sendiri. Contohnya orang no. dua PAS sendiri sering mengangkat tokoh-tokoh Syi'ah tertentu supaya dijadikan sebagai contoh/idola perjuangan.
 [FB]


Ucapan tahniah dengan teks yang serupa diletakkan di status facebook Ulama Muda UMNO [LINK].

                                             Us Azizan Abdul Razak
                                           Dr Aziz Hanafi
Laporan polis Syiah terhadap MB Kedah

Agensi Berita Ahlul Bait (ABNA.co) - Pada 15 Disember, pukul 10 pagi bertempat di Ibupejabat Polis daerah Kota Setar, ustaz Abdullah bin Hasan selaku wakil masyarakat Syiah di negeri Kedah Darulaman membuat laporan polis berhubung pelancaran buku anti-Syiah oleh Menteri Besar Kedah, Azizan bin Abdul Razak suatu ketika dahulu. 

Buku yang penuh pembohongan ini dipercayai diterjemahkan oleh beberapa pelajar Universiti Al-Azhar dari judul aslinya "Lillah Tsumma Li Tarikh", sarat dengan pembohongan dan fitnah terhadap mazhab Syiah Imamiyah. 

Dalam laporan polis tersebut, Azizan Abdul Razak didakwa telah melancarkan buku tersebut secara gelojoh tanpa meneliti kepalsuan fakta isi kandungannya terutama sekali pertemuan penulisnya dengan Dildar Ali yang meninggal pada tahun 1235 Hijrah, sedangkan penulis turut mencatatkan pertemuannya dengan Al-Kashif Al-Ghito' yang dilahirkan pada tahun 1373 Hijrah!

Ustaz Abdullah turut mempertikaikan pengkhianatan Azizan terhadap slogan "PAS For All" dan mempersoalkan apakah Pas akan mengambil tindakan terhadap beliau yang melanggar visi Pas pusat.

Lebih memalukan, Dr. Aziz Hanafi telah menulis kata-kata aluan dan penghargaan dalam buku yang penuh fakta palsu tersebut, sekaligus mempertikaikan martabat ahli akademik atau kedoktoran yang dimilikinya.

Antara pembohongan yang menjijikkan ialah kononnya ulama Syiah meninggal dunia dalam keadaan tidak berkhatan, Imam Khomeini bermut'ah dengan kanak-kanak dan lain-lain lagi.

Sementara itu buku tersebut sengaja memperbodohkan masyarakat awam dengan menukilkan hadis yang tidak pernah wujud dalam kitab-kitab Syiah seperti "Sesiapa yang bermut’ah dengan wanita muslimah seolah-olah telah menziarahi kaabah sebanyak 70 kali".

Untuk melihat lebih jelas pembohongan buku tersebut sila rujuk: Sepintas lalu buku “Kenapa Aku Meninggalkan Syiah” http://abna.co/data.asp?lang=15&id=272815

Pihak ABNA difahamkan, pihak polis yang melakukan siasatan mendapati buku tersebut tidak mendapat permit Kementerian Dalam Negeri (KDN) dan boleh dirampas serta merta jikalau masih diedarkan.PSS: يا من بدنياه اغترر  قد غرّته طول الأمل
ألموت تأتي بغتة   والقبر صندوق العمل

Berkata Sayyidina Ali bin Abi Talib a.s:
Wahai orang yang terpedaya oleh Dunianya     Panjang angan-angan telah menipunya
Kematian itu datang tiba-tiba   Kuburan itu petinya segala amalan
Pengajaran : Hidup di dunia ni tok sah la hangpa buat naya kat orang
baik yang muda baik yang tua
kalu sapa Laknat orang yang mulia,Laknat tu akan patah balik kat
hangpa..betaun-taun mangaji igama mesti dah denga' tok guru kata punya... 


Alkisah : 
Dua tiga kucing berlari  manakan sama si kucing belang
kedua dua apa yang dicari buleh pakat sama menghentam

ikut la contoh ustad Lah Hasan Alo' Berala ni
orang kampong hangpa juga,tak dak pon usik orang
Cinta Nabi dan Ahlul Bait Nabi s.a.w
mengaji ugama macam hangpa jugak
takdak pun ikut telunjuk orang
                            
                                                      kalu hangpa baca buku tadi baca la buku
                                                      ni sama.Orang Saudi sendiri yang jawab      
                                                                    
                                      
                                                                                                        


                                                SOLAWAT                   

No comments:

Post a Comment