Saturday, 22 June 2013

NISFU SYAABAN MENUNTUT KECERDIKAN UMAT


BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM


Nisfu Syaaban dan Imam Mahdi

June 23, 2013
Dua peristiwa penting seperti mana tercatat dalam buku-buku sejarah Islam.
Malam ini ialah malam Nisfu Syaaban (15 Syaaban) salah satu malam yang mustajab doa. Umat Islam digalakkan memperbanyakkan berdoa dan memohon keampunan Allah SWT pada malam ini.
umat Islam akan berkunjung ke masjid dan surau untuk membaca Surah Yaasin selepas waktu Maghrib dan seusai membaca Surah Yaasin, mereka akan menunaikan solat Isya’ berjemaah.
Umat Islam menyambut 15 Syaaban pada setiap tahun, walaupun pada skala yang lebih kecil, sebagai mengingati tarikh berlakunya pertukaran buku catatan amalan seseorang. Tarikh 15 Syaaban 1434 jatuh pada Isnin, 24 Jun ini.
Nisfu Syaaban (Nisf bermaksud separuh) adalah peristiwa hari ke-15 dalam bulan Syaaban tahun Hijrah. Umat Islam mempercayai yang pada malam Nisfu Syaaban, amalan akan dibawa naik oleh Malaikat untuk ditukar dengan lembaran amalan yang baru setelah setahun berlalu.
Pengertian am Nisfu Syaaban dalam bahasa Arab bererti setengah. Nisfu Syaaban bererti setengah bulan Syaaban. Malam Nisfu Syaaban adalah malam ke-15 Syaaban iaitu siangnya 14 haribulan Syaaban.
Malam Nisfu Syaaban merupakan malam yang penuh berkat dan rahmat selepas malam Lailatul Qadar. Saiyidatina Aisyah r.a. meriwayatkan bahawa Nabi tidak tidur pada malam itu sebagaimana yang tersebut dalam sebuah Hadis yang diriwayatkan oleh Imam Al-Baihaqi r.a:
“Rasulullah bangun pada malam (Nisfu Syaaban) dan bersembahyang dan sungguh lama sujudnya sehingga aku fikir beliau telah wafat. Apabila aku melihat demikian aku mencuit ibu jari kaki Baginda dan bergerak.
“Kemudian aku kembali dan aku dengar Baginda berkata dalam sujudnya, “Ya Allah aku pohonkan kemaafanMu daripada apa yang akan diturunkan dan aku pohonkan keredhaanMu daripada kemurkaanMu dan aku berlindung kepadaMu daripadaMu. Aku tidak dapat menghitung pujian terhadapMu seperti kamu memuji diriMu sendiri.
Setelah Baginda selesai sembahyang, Baginda berkata kepada Aisyah : “Malam ini adalan malam Nisfu Syaaban. Sesungguhnya Allah Azzawajjala telah datang kepada hambaNya pada malam Nisfu Syaaban dan memberi keampunan kepada mereka yang beristighfar, memberi rahmat ke atas mereka yang memberi rahmat (membuat amal makruf dan nahi munkar) dan melambatkan rahmat dan keampunan terhadap orang-orang yang dengki.”
Hari Nisfu Syaaban adalah hari dimana buku catatan amalan orang-orang Muslimin selama setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru.
Catatan pertama yang akan dicatatkan dalam buku yang baru akan bermula sebaik sahaja masuk waktu Maghrib (waktu senja), (15 Syaaban bermula pada 14 haribulan Syaaban sebaik sahaja masuk waktu Solat Maghrib).
Nabi Muhammad SAW menggalakkan umatnya untuk bangun malam dan berjaga serta beriktikaf sepanjang malam kerana tidak mahu amalan diangkat dalam keadaan tidur atau lalai.
Diriwayatkan daripada Ata’ ibn Yasar berkata: “Apabila tiba malam Nisfu Syaaban, malaikat maut menulis nama orang yang akan meninggal dunia pada bulan Syaaban tersebut sehingga bulan Syaaban berikutnya.
“Sesungguhnya seseorang itu melakukan kezaliman, kejahatan, bernikah dan menanam tanamannya, sedangkan namanya telah dipindahkan dari dewan orang yang hidup kepada dewan orang mati. Tidak ada suatu malam selepas malam Lailatulqadar yang lebih mulia daripada malam Nisfu Syaaban.”
Munculnya Imam
seperkara lagi yang berlaku pada 15 haribulan Syaaban ialah kelahiran Imam Mahdi, seorang Imam dari keturunan Rasulullah SAW. Beliau lahir pada 15 Syaaban tahun 255 Hijrah di kota Samara (Iraq).
Banyak buku yang ditulis berkenaan dengan Imam akhir zaman ini untuk kita baca dan jadikannya sebagai bahan rujukan dan di antaranya:
Buku bertajuk Imam Mahdi: Dari Proses Gerakan hingga Era Kebangkitan, karya Prof Ali al-Kurani; Imam Mahdi: Penerus Kepimpinan Ilahi, karya Ibrahim Amini; Imam Mahdi: Menurut Ahlussunnah Wal Jamaah, karya Hasan Abu Ammar dan Imam Mahdi: Tokoh-Tokoh Terkemuka Ahlul Bait Nabi, terjemahan Ahsin Muhammad dan Afif Muhamad.
Pembuktian dan dalil kewujudan Imam Mahdi yang disebut dalam Al-Quran dan hadith memang banyak sekali.  Antaranya ayat 5 Surah Qashah di mana Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Dan Kami hendak memberi kurnia kepada orang-orang yang tertindas di bumi dan hendak menjadikan mereka pemimpin dan menjadikan mereka orang-orang yang mewarisi bumi.”
Imam Malik bin Anas mengatakan bahawa pembuktian ayat ini belum terjadi (pada ketika itu) dan umat Islam masih menunggu munculnya manusia yang akan menjadi sarana bagi terwujudnya ayat ini.
Dalam Surah Al-Anbiyaa’ ayat 105 di mana firman Allah SWT bermaksud: “Dan sungguh telah Kami tulis dalam Zabur sesudah (Kami tulis dalam) Lauh Mahfuz bahawa bumi ini akan dipusakai oleh hamba-hambaKu yang saleh.”
Ayat ini menunjukkan akan munculnya seorang penyelamat, Imam Mahdi atau disebut juga Al-Qaim, yang akan menyelamatkan dunia ini dari peperangan, kehancuran, kerosakan dan kebatilan dan memenuhinya dengan keadilan, kebenaran dan keamanan.
Umat Islam sehingga hari ini masih ada yang keliru. Sudah lahir ke belum Imam Mahdi ini. Tetapi seluruh umat Islam boleh dikatakan setakat mempercayai bahawa Imam Mahdi ialah adalah dari kalangan Ahlul Bait Rasulullah SAW dan dari keturunan anaknya Fatimah Az-Zahra’.
Dalam Surah Al-Israa’ ayat 71, Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Ingatlah hari Kami menyeru tiap-tiap kumpulan manusia dengan nama imamnya.  Kemudian sesiapa diberikan kitabnya ditangan kanannya maka mereka itu akan membacanya (dengan sukacita) dan mereka tidak dikurangkan pahala amal-amal yang baik sedikit pun.”
Secara jelas Allah menyatakan tiap-tiap kumpulan manusia itu akan diseru dan dikumpulkan bersama dengan Imam mereka. Peristiwa ini akan berlaku di Padang Mahsyar kelak dan bukan di dunia ini.
Tetapi semasa hidup di dunia ini, kita mesti kenal siapakah Imam kita di akhirat nanti.  Kalau kita tidak kenal siapa Imam kita, kita khuatir kita dimasukkan ke  dalam kumpulan yang diketuai oleh para pemimpin yang fasiq dan kafir seperti Barack Obama, Benjamin Netanyahu, Simon Peres, Hosni Mubarak, Saddam Husein dan ramai lagi.
Dalam hadith Rasullah SAW juga terdapat peringatan semacam ini di mana salah satu hadithnya Baginda menyebut: Barangsiapa siapa yang tidak mengenal Imam yang hidup pada zamannya maka apabila mati dia mati dalam keadaan jahiliyyah.” Hadith riwayat Imam Ahmad bin Hanbal dalam Musnad Imam Ahmad.
Mengenal Imam yang dapat membimbing kita ke jalan yang benar juga tidak kurang pentingnya selain kita melakukan ibadah khusus terutama dalam bulan Syaaban ini dan akan menjelangnya bulan Ramadhan Al-Mubarak tidak lama lagi.
- See more at: http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2013/06/23/nisfu-syaaban-dan-imam-mahdi/#sthash.daENnxQD.dpuf


APA YANG TERSIRAT DI SEBALIK KONFLIK DI SYRIADatuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang,

Syria menghadapi arus perubahan musim bunga politik yang sedang berlaku di dunia Arab secara khusus. Tidak boleh dinafikan sedikitpun, kebangkitan yang menggolakkan arus perubahan itu disebabkan oleh tempoh pemerintahan yang lama tanpa kebebasan rakyat.

Pemerintahannya bersifat diktator bertopeng demokrasi, yang menekan rakyat dengan lesen yang diberi oleh kuasa-kuasa besar dunia diatas nama rakan strategik bagi keselamatan Israel yang dilindungi dengan cara paling istemewa, akhirnya tidak mampu membatalkan musim yang bertiup.

Syria mempunyai kedudukan yang agak berbeza dengan negara Arab yang lain, kerana tidak mengiktiraf Israel dan tidak mengadakan hubungan diplomatik dengannya.

Syria juga menjadi pintu keluar bagi negara Iran yang dikepung, dalam masa yang sama mengizinkan buminya menjadi pangkalan bagi gerakan Islam Hamas dan Jihad Islami, serta pangkalan bantuan bagi Hizbullah yang berada di Selatan Lubnan.

Hamas dan Jihad Islami bermazhab Sunni, tidak sama dengan Bashar Assad yang menganut mazhab Alawi. Begitu juga Republik Islam Iran dan Hizbullah yang bermazhab Syiah Imamiyyah yang bertentangan juga dengan mazhab yang dianut oleh Bashar dan keluarganya.


Diambil kira juga parti Baath yang menganut ideologi sosialis yang keras sehingga hampir sama dengan negara komunis dan juga berfahaman nasionalis fanatik yang keras terhadap Israel.Semua ini menunjukkan bahawa masing-masing lebih menjadikan rakan strategik bagi menghadapi musuh yang sama iaitu Israel.

Dalam masa yang sama, negara kuasa besar khususnya Amerika yang menjadi rakan strategik Israel akan melindungi negara haram tersebut daripada sebarang gerakan yang dianggap ancaman kepada keselamatan Israel khususnya dalam berdepan dengan Islam.

Kumpulan Hamas, Jihad dan Hizbullah adalah ancaman paling bahaya terhadap Israel dengan bantuan Iran secara terbuka. Ia diumumkan oleh pemimpin utamanya Imam Ali Khamanaei dalam khutbah jumaatnya yang terakhir, diikuti oleh lawatan rasmi ke Iran oleh Ismail Haniyyah, Perdana Menteri Palestin yang tidak diiktiraf oleh Barat dan sekutunya walaupun dipilih secara pilihanraya yang dipantau oleh pertubuhan antarabangsa.  Maka kesemuanya adalah ancaman besar terhadap negara Zionis itu.

Sebelum daripada perkembangan ini, tercetus perang di Selatan Lubnan dan selepasnya serangan terhadap Ghazzah. Kedua peristiwa percubaan Israel ini yang menyerang bagi menghapuskan ancaman terhadap negara haram itu menemui kegagalan yang memalukan.

Percubaannya gagal walaupun dengan bantuan negara-negara rakan Israel dan sokongan terbuka dan tersembunyi oleh negara-negara Arab yang bersahabat dengan Israel.

Kesemua negara Arab dan negara Islam itu menerima konsep Road Map tajaan kuasa besar yang bertanggungjawab menubuhkan Israel. Ia juga ekoran dicetuskan isu ancaman teknologi nuklear Iran, walaupun di atas tujuan perbekalan tenaga, bukannya persenjataan kerana diharamkan oleh agama Islam seperti dinyatakan oleh para pemimpinnya.

Sebaliknya Israel pula telah memiliki senjata nuklear sejak tahun enam puluhan lagi, dengan tidak menandatangani apa-apa perjanjian antarabangsa yang mencegahnya daripada melakukan sesuatu yang mengancam keamanan dan keselamatan dunia.

Sebarang tindakannya yang dikira menceroboh dan mengganas dengan nyata diselamatkan dengan kuasa veto oleh kuasa besar pelindungnya jika ada sebarang keputusan yang tidak berpihak kepadanya. Inilah dia undang-undang rimba yang diamalkan di peringkat antarabangsa iaitu siapa yang kuat dia selamat.

PAS bersama dengan parti Islam di seluruh dunia mengutuk segala kekejaman yang berlaku di Syria terhadap rakyatnya. PAS dan gerakan Islam bersetuju supaya kerajaan Syria menghentikan kekejaman terhadap rakyat.

Kami juga bersetuju supaya Syria didesak dan dipaksa membuat perubahan kepada demokrasi yang sebenar. Namun kami tidak bersetuju jika perubahan yang berlaku kerana hendak menyelamatkan negara haram Israel dan masuk ke dalam agenda Israel dan sekutunya.

Tujuannya bukan menyelamatkan Syria tetapi lebih daripada itu untuk menekan, melemah dan menghapuskan Hamas, Jihad Islami (daripada Sunni) dan Hizbullah serta Iran (daripada Syiah).

Pihak yang melawan kerajaan Syria pula melibatkan kumpulan Islam dan bukan Islam. Mereka dibekal dengan bermacam bantuan termasuk senjata dan ada yang diberi di atas nama Islam dengan agenda menegakkan kerajaan baru yang menyelamatkan Israel melalui gabungan kerjasama kumpulan Islam yang tidak kuat dengan kumpulan sekular yang berpangkalan di negara Barat yang lebih diperkuatkan supaya menguasai gerakan perubahan.

Media Israel melaporkan kenyataan pemimpin kerajaan dan tentera Israel bahawa mereka mahukan perubahan yang bukan berteraskan Islam yang lebih menyelamatkan Israel. Jika tidak maka Bashar Assad perlu diteruskan berkuasa pada tempatnya. Ini kerana perubahan yang memberi kemenangan kepada kumpulan Islam seperti di Mesir, Tunisia dan Libya lebih menjadi ancaman kepada keselamatan Israel.

Usaha mereka bukan sahaja menyekat ancaman terhadap Israel daripada utara dan selatannya, tetapi juga dilakukan bagi menghapuskan kekuatan Iran dan kemajuan teknologinya.

Beberapa bulan yang lalu media Barat mendedahkan perselisihan pendapat di kalangan Zionis Yahudi berhubung keperluan melancarkan serangan ke atas Iran seperti yang pernah dilakukan ke atas janakuasa tenaga nuklear Iraq di tahun 70-an di masa Saddam Husain.

Usaha juga dilakukan dengan menggunakan Iraq di zaman Saddam bagi menyerang Iran yang baru berjaya dalam Revolusi Islam menjatuhkan regim Shah yang pro Barat. Ada di kalangan mereka yang bersetuju supaya Iran diserang habis-habisan. Mereka ialah kalangan pelampau Zionis yang berada dalam negara haram Israel.

Ada juga yang tidak bersetuju Iran diserang. Mereka ialah kumpulan Zionis yang berada di Amerika dan Eropah. Mereka bimbang tindakan itu akan menyuburkan gerakan anti Zeonis dikalangan masyarakat barat apabila berlakunya krisis sampingan selepas serangan itu.

Bagi melaksanakan agenda yang nyata dan tersembunyi ini, maka sudah tentu Amerika dan sekutunya menjadi penyumbang besar bagi menjayakan cita-cita keselamatan negara haram Israel. Kepada mereka yang dapat membaca medan politik secara sepak terajangnya, bukan secara akademik sahaja, perlu difahami bahawa politik perlu dibaca dengan dua aspek iaitu akademik yang bersurat dan sepak terajang yang tersirat. Betapa agenda melagakan umat Islam yang pernah menjatuhkan kerajaan Othmaniyah di awal abad yang lalu sedang diulangi senarionya.

Pertama, umat Islam dilagakan dengan semangat kebangsaan masing-masing sehingga membantu musuh bagi menjatuhkan kerajaan Othmaniyyah di abad yang lalu tanpa menafikan adanya kezaliman dan kesilapan kerajaan Othmaniyyah terhadap wilayahnya. Semangat nasionalisme digunakan bagi menimbulkan kebencian Arab terhadap bangsa Turki yang menguasai kerajaan Islam dimasa itu.

Di atas semangat kebangsaan dengan bantuan yang melibatkan manusia seperti Lorans dan rakan-rakannya Arab dibantu untuk menentang Turki Otmaniyyah. Akhirnya Kerajaan Othmaniyyah dijatuhkan dan diberi tempat kepada Kamal Ataturk mendirikan kerajaan sekular menggantikan kerajaan Islam di atas nama memajukan Turki tetapi berakhir dengan bangsat.

Di kalangan bangsa Arab pula diupah dengan bahagian masing-masing mengikut road map Sykes Picot dengan membahagikan di kalangan negara Barat untuk menjaganya dengan upah mengangkut hasil bumi yang kaya. Manakala Arab pula dibayar dengan wang yang banyak supaya kaya-raya tanpa teknologi yang dapat menguatkannya sehingga dapat berdikari dan meninggalkan sifat Islamnya supaya tidak berakhlak, tetapi terus berlindung dengan negara-negara Barat tersebut.

Negara-negara Arab yang mendapat bahagian ini masih lagi menjadikan hari mendapat bahagian tersebut sebagai hari kebangsaan masing-masing yang disambut dengan meriahnya secara tahunan.

Yang kedua, melagakan umat dengan mazhab yang ramai pengikut. Pengikut Mazhab Ahli Sunnah Wal Jamaah yang merupakan majoriti umat Islam dan menjadi mazhab kerajaan Othmaniyyah yang bermazhab Hanafi, dilagakan dengan mazhab Syiah Imamiyyah yang ramai penganutnya di Iran, Iraq dan Selatan Lubnan dan menjadi mazhab Shah Iran di masa itu. Mazhab Zaidiyyah yang sebahagian besar pengikutnya di Yaman dan juga menjadi mazhab raja yang bergelar Imam yang memerintah Yaman.

Ada pun Oman pula bermazhab Khawarij Ibadiyyah. Syah Iran dan Imam Yaman berperang dengan kerajaan Othmaniyyah. Oman pula menjadi pengkalan kuasa barat.

Malangnya dalam pergolakan yang berlaku di Syria dan perang yang masih dingin di antara Iran dan negara Barat dan sekutunya, isu nasionalisme dan mazhab dihidupkan semula. Dihidupkan semula galakan semangat nasionalisme di kalangan umat Islam sehingga meletakkan ajaran Islam yang boleh menyatukan umat dan akhlaknya yang mulia dilupakan.

Masalah khilafiyyah di kalangan mazhab Islam yang satu dihidupkan semula. Sepatutnya menjadi perbincangan di kalangan para ulama yang mendalami ilmunya sahaja, tetapi dihidupkan bukan sahaja diantara Sunni dan Syiah bahkan di antara Sunni dan Sunni. Ia disebarkan saperti salafi (wahabi) dan Asya’irah dan Maturidiyyah di kalangan Ahli Sunnah.

Masalah cabang ajaran agama yang berbeza di kalangan empat mazhab dan lain-lain dikalangan ahli sunnah dihidupkan kalangan masyarakat awam yang cetek pengatahuan agamanya. Syiah Imam Khomeini dan Khaminaei yang membuat perubahan politik daripada syiah tradisi di kalangan Syiah, diantara syiah Arab dan syiah Parsi di Iraq.

Di samping menyebarkan mazhab-mazhab ini di kalangan umat Islam yang masih jahil agama, bukannya menyebarkan dan menambahkan penyebaran Islam di kalangan bukan Islam. Semua ini adalah agenda laga dan perintah atau penjajahan semula yang sepatutnya difahami oleh umat Islam.

Dalam kemelut yang begitu celaru, umat Islam perlu kembali ke pangkal jalan, mengenali kawan dan lawan serta mengambil iktibar daripada kesalahan yang lalu. Para ulama dan pemimpin di zaman keemasan umat Islam bersatu dalam perkara rukun dan berbeza pendapat dalam masalah cabang sehingga tidak memisahkan hubungan persaudaraan agama dan kemanusiaan berbagai agama dan kaum dalam negara Islam yang luas dan besar.

Pandangan semua ulama dicatit menjadi kajian, termasuk pendapat paling lemah kerana keadaan situasi dan realiti yang boleh berubah. Kesilapan dalam perkara rukun diperbetulkan dengan kebijaksanaan.

Maka paling menariknya berlaku perkembangan Islam secara damai lebih pesat daripada ketika berperang. Allah mengajar penganut Islam di zaman Rasulullah S.A.W. supaya umat Islam bersatu di atas dasar dan konsep Islam serta menggunakan pendekatan damai dan strategik dengan masyarakat bukan Islam.

Walaupun Rasulullah S.A.W. sudah wafat dan para sahabat generasi awal Islam berbeza pendapat siapakah pengganti Rasulullah S.A.W. selepas wafatnya sehingga melahirkan mazhab Sunni, Syiah dan Khawarij. Namun mereka bersatu bersama para Khulafa Rasyidin R.A. dalam menghadapi cabaran dan menyebarkan Islam sehingga berjaya selama beberapa abad. Mereka yang jahil dan melampau disingkirkan daripada masyarakat umat yang besar.

Imam Abu Hanifah dan Imam Malik berguru dan bersatu dengan Imam Jaafar al-Sodiq pelopor Syiah Imamiyyah yang beribukan salah seorang daripada zuriyat Abu Bakar Al Siddiq R.A. Semua para ulama yang berwibawa itu menentang kezaliman di zaman Umawiyyah dan Abbasiyyah dan mendokong sesiapa yang adil, seterusnya dakwah dan jihad diteruskan.

Adapun pertelingkahan yang tajam selepasnya, berlaku di kalangan para jahil daripada semua pihak. Langkah penubuhan Majma’ Fiqh di bawah OIC yang melibatkan para ulama daripada semua mazhab itu adalah sangat positif bagi umat Islam.

Begitu juga kenyataan dan fatwa pemimpin utama Iran Imam Ali Khaminaei supaya para pengikutnya berhenti daripada mencaci dan menghina para Ummahatul Mukminin (para isteri Rasulullah S.A.W.) yang bertaraf ibu kepada seluruh orang-orang yang beriman dengan perintah Al Quran secara nas dan berhenti menghina para sahabat R.A. Malah para ulama besarnya memaklumkan bahawa lebih daripada sembilan ribu hadith yang ada dalam kitab al-Kulaini yang menimbulkan masalah hendaklah ditolak.

Adapun langkah membiarkan kuasa asing yang dijemput menyelesaikan masalah hanya mengulangi sejarah lama yang wajib dilipat dan dikebumikan. Kalau mahu menghidupkan semula dalam pergolakan di Syria terkini akan terlaksana sejarah lama yang mengundang singa dan buaya. Natijahnya kalau selamat daripada mulut harimau akan masuk ke dalam mulut buaya.Hamas;
 Pemimpin Hamas nafi putus hubungan dengan Iran
 Pemimpin Hamas nafi putus hubungan dengan Iran
Agensi Berita Ahlul Bait (ABNA.co)  -Mahmoud Az-Zahhar menegaskan bahawa gerakan Hamas masih mempunyai hubungan baik dengan Hizbullah dan dunia Islam yang lain.

Berkata kepada Al-Manar pada hari Rabu, Az-Zahar menganggap "perbezaan pendapat tidak merosakkan hubungan," sambil menyatakan bahawa pihaknya tidak tahu apapun tentang kenyataan yang dikeluarkan oleh cawangan gerakannya di Lubnan mengenai hubungan mereka dengan Hizbullah.

Dalam masa yang sama, pegawai Hamas ini menjelaskan bahawa hubungan dengan Iran masih stabil walaupun berlaku pertukaran dalam republik Islam tersebut. Beliau turut menolak dakwaan media kononnya hubungan dua hala antara Palestin dan Iran sudah berakhir.

Az-Zahar berkata, tidak seorangpun pegawai Iran yang memutuskan hubungan dengan Hamas meskipun Syeikh Hasan Rouhani memenangi pilihanraya.

Apabila ditanya tentang sebahagian ulama yang menyeru jihad ke Syria, beliau menjawab, "Para ulama itu hendaklah bertanggung jawab terhadap seruan mereka."

Mengenai pendirian gerakan Palestin terhadap krisis Syria, Az-Zahar yakin bahawa Hamas masih mempunyai pendirian yang seimbang sebagaimana pendiriannya terhadap isu dalaman dunia Arab yang lain. Pihaknya hanya menumpukan perhatian terhadap perjuangan melawan pendudukan Israel.

"Apabila Pertubuhan Pembebasan masuk campur dalam isu dalaman Arab, maka ia akan mengalami kerugian di samping merugikan perjuangan rakyat Palestin... apabila ia meninggalkan Jordan dan mengambil bahagian dalam krisis Beirut pada tahun 70-an, maka kuasanya hilang, malah meninggalkan moqawama (perjuangan melawan Israel)," tambahnya lagi.

Jumaat, 14 Jun 2013

Hentikan kezaliman terhadap rakyat Syria

Western, Arab states to step up Syrian rebel support

June 23, 2013
DOHA: International opponents of Syrian President Bashar al-Assad agreed yesterday to give urgent military support to Western-backed rebels, aiming to stem a counter-offensive by Assad’s forces and offset the growing power of jihadist fighters.
Assad’s recapture of the strategic border town of Qusair, spearheaded by Lebanese Hezbollah guerrillas, and an expected assault on the divided northern city of Aleppo have alarmed supporters of the Syrian opposition.
The US administration has responded by saying, for the first time, it would arm rebels, while Gulf sources say Saudi Arabia has accelerated the delivery of advanced weapons to the rebels over the last week.
Ministers from the 11 core members of the Friends of Syria group, agreed “to provide urgently all the necessary materiel and equipment to the opposition on the ground,” according to a statement released at the end of their meeting in Qatar.
The statement did not commit all the countries to send weapons, but said each country could provide assistance “in its own way, in order to enable (the rebels) to counter brutal attacks by the regime and its allies”.
The aid should be channeled through the Western-backed Supreme Military Council, a move that Washington and its European allies hope will prevent weapons falling into the hands of Islamist radicals including the al Qaeda-linked Nusra Front.
Ministers from the Friends group – which includes Western and Arab states as well as Turkey – also condemned “the intervention of Hezbollah militias and fighters from Iran and Iraq”, demanding they withdraw immediately.
As well as fighting in Qusair, Hezbollah is deployed alongside Iraqi gunmen around the Shi’ite shrine of Sayyida Zainab, south of Damascus, while Iranian military commanders are believed to be advising Assad’s officers on counter-insurgency.
Saudi speeds up support
Two Gulf sources told Reuters that Saudi Arabia, which started supplying anti-aircraft missiles to the rebels on a small scale two months ago, had accelerated delivery of sophisticated weaponry.
“In the past week there have been more arrivals of these advanced weapons. They are getting them more frequently,” one source said, without giving details. Another Gulf source described them as “potentially balance-tipping” supplies.
French military advisers are already training the rebels to use some of the new equipment in Turkey and Jordan, sources familiar with the training programs said. U.S. forces have been carrying out similar training, rebels say.
Rebel fighters say they need anti-aircraft and anti-tank weapons to stem the fightback by Assad’s forces in a civil war that has killed 93,000 people, driven 1.6 million refugees abroad and cost tens of billions of dollars in destruction of property, businesses and infrastructure.
Louay Meqdad, spokesman for the Supreme Military Council led by former Syrian army general Salim Idriss, said it had received several batches of weapons.
“They are the first consignments from one of the countries that support the Syrian people and there are clear promises from Arab and foreign countries that there will be more during the coming days,” he told Reuters Television in Istanbul.
A French diplomatic source said Paris would increase non-lethal aid such as communications equipment, gas masks, night vision goggles and bullet proof vests. It would also provide assistance with military strategy and battlefield intelligence.
“All this has already started,” a Western source said. “Broadly speaking, Western nations will do this, while Gulf Arab nations will deliver the weapons. It’s a division of roles.
“If the northern front receives enough material and non-material support quickly, it could soon be equivalent to thousands of men, or even tens of thousands,” the source added.
Idriss himself told Al-Jazeera International television on Saturday that his men were still lacking “effective air defense” against Assad’s planes and helicopters.
“That’s why we are asking for shoulder-launched anti-aircraft missiles … and anti-tank missiles, modern ones with long range,” he said. “We need it yesterday … because the regime is trying to recapture the whole country.”
The increasingly sectarian dynamic of the war pits mainly Sunni Muslim rebels against forces loyal to Assad – who is from the Alawite minority, an offshoot of Shi’ite Islam – and has split the Middle East along Sunni-Shi’ite lines.
US Secretary of State John Kerry said Hezbollah’s role transformed the conflict “into a much more volatile, potentially explosive situation that could involve the entire region”.
“Hezbollah is a proxy for Iran, supported by Iran, and obviously Hezbollah has decided to become involved in this in a very, very significant way,” he said, declining to give details about what weapons Washington might provide to Syria.
Tehran, which says it supports Assad economically and politically, criticized the Doha participants.
“If a meeting leads to weapons being put in the hands of mercenaries and terrorists in Syria, prolonging the killing in Syria and bringing destruction, we are against it,” ISNA news agency quoted Foreign Minister Ali Akbar Salehi as saying.
Prime Minister Sheikh Hamad bin Jassim al-Thani of Qatar, which along with Saudi Arabia has been one of the most open Arab backers of the anti-Assad rebels, said that supplying them with weapons was the only way to resolve the conflict.
“Force is necessary to achieve justice. And the provision of weapons is the only way to achieve peace in Syria’s case,” Sheikh Hamad told ministers at the start of the talks.
The meeting in Qatar brought together ministers and senior officials of countries that support the rebels – France, Germany, Egypt, Italy, Jordan, Qatar, Saudi Arabia, Turkey, United Arab Emirates, Britain and the United States – although the fractured Syrian opposition itself was notably absent.
Sheikh Hamad said all but two countries had agreed on the kind of support to provide to the rebels. He did not name the dissenters, but Germany and Italy have both said in the past they oppose arming the rebel brigades.
The United States and Russia, which back opposing sides in the conflict, hope to bring them together for negotiations originally scheduled to be held in Geneva this month but now unlikely to take place before August.
In northern Syria, rebels announced an offensive on Saturday that they said aimed to capture the western districts of the city of Aleppo from government forces.
The Syrian Observatory for Human Rights also reported heavy clashes near the town of Safirah, south-east of Aleppo, as Assad’s forces sought to secure a supply line north towards the city from the central province of Hama.
In Damascus, the army sustained a bombardment of the eastern rebel-held district of Qaboun and soldiers clashed with rebels in the Barzeh district, the Britain-based Observatory said.
- Reuters
- See more at: http://www.freemalaysiatoday.com/category/world/2013/06/23/western-arab-states-to-step-up-syrian-rebel-support/#sthash.2CYfpool.dpuf

US Leaves 700 troops in Jordan as CIA Trained Militants Fighting in Syria

US President Barack Obama said the United States left around 700 combat-ready troops in Jordan after a training exercise in the country. 

 US Leaves 700 troops in Jordan as CIA Trained Militants Fighting in Syria
(Ahlul Bayt News Agency) - US President Barack Obama said the United States left around 700 combat-ready troops in Jordan after a training exercise in the country.

In a letter to US House of Representatives Speaker John Boehner on Friday, Obama said that the deployment was made at the request of the Jordanian government. He stated that about 700 of the US troops deployed to Jordan as part of a military training exercise, which ended on Thursday, would stay in the country.

“The troops will stay until the security situation becomes such that they are no longer required”, Obama claimed, but provided no further details.

“This detachment that participated in the exercise and remained in Jordan includes Patriot missile systems, fighter aircraft, and related support, command, control, and communications personnel and systems,” Obama said.

This came as a report by The Los Angeles Times said CIA operatives have been secretly providing the Syrian militants with training on the use of anti-tank and anti-aircraft weapons for months.

Since the opening of a new US base in the desert in southwest of Jordan in November 2012, the CIA operatives and US special operations troops have covertly trained the militants in groups of 20 to 45 at a time in two-week courses, the report said.

The militants receive training with Russian-designed 14.5-millimeter anti-tank rifles, anti-tank missiles, and 23-millimeter anti-aircraft weapons, according to a militant commander in the Syrian province of Dara’a.

“Those from the CIA, we would sit and talk with them during breaks from training and afterward, they would try to get information on the situation inside” Syria, the report quoted the unnamed commander as saying.

The training program has also been conducted in Turkey, the report said.

Yahya Bittar, another militant commander, said the training is conducted by US, Jordanian and French operatives, adding that up to 100 militants have been sent back across the border to Syria after taking the course in Jordan over the past month.

US Senators against Military Aid to Syria Militants

Four American senators introduced legislation that would bar President Barack Obama from providing military aid to militants in Syria. 

 US Senators against Military Aid to Syria Militants
(Ahlul Bayt News Agency) - They said on Thursday that the Obama administration has provided too little information about what they see as a risky intervention. 

The bill would prevent the Department of Defense and US intelligence agencies from using any funds to support military, paramilitary or covert operations in Syria, directly or indirectly. 

The bill's sponsors -- Democrats Tom Udall of New Mexico and Chris Murphy of Connecticut and Republicans Mike Lee of Utah and Rand Paul of Kentucky -- expressed doubts about Washington's ability to ensure weapons will not fall into the wrong hands, and called for debate in Congress before the United States becomes more involved in Syrian conflict, Alalam reported. 

"The president's unilateral decision to arm Syrian rebels is incredibly disturbing, considering what little we know about whom we are arming," Paul said in a statement. 

After months of equivocating, Obama decided a week ago to provide military aid to rebels trying to overthrow Syrian President Bashar al-Assad. 

Meantime, French Foreign Minister Laurent Fabius, during a visit to the annual Paris Airshow on Thursday said, "As far as weapons go, there is no question of delivering weapons in conditions that we aren't sure about and that means we won't deliver weapons so that they are turned against us." 

On Sunday, a report said that The US spy agency is gearing up to send weapons to insurgent groups in Syria through secret bases in Turkey and Jordan, a new report said. 

The bases are expected to begin conveying shipments of weapons and ammunition within weeks, the US daily, The Washington Post, reported Saturday, quoting unnamed American officials as saying. 

"We have relationships today in Syria that we didn't have six months ago," US President Barack Obama's deputy national security adviser Benjamin J. Rhodes said during a White House briefing Friday. The United States is capable of delivering material "not only into the country," Rhodes said, but "into the right hands". 

US officials announced on Thursday that Obama had authorized sending weapons to the militants in Syria 'for the first time.' 

On Saturday, American newspaper USA Today quoted Christopher Harmer, an analyst with the Institute for the Study of War, as saying that the US is vetting to use Turkey's Incirlik Air Base, which is technically a NATO air base, as a hub for supplying militants in Syria with weapons. 

Also on Sunday, Secretary of Defense Chuck Hagel said that the US troops temporarily in neighboring Jordan will leave behind fighter jets and a cache of Patriot missiles. 

Early in March, a ranking member of the US marine troops deployed in Afghanistan told FNA that the Pentagon made the decision to send a major part of its light and semi-heavy weapons systems and military equipment to the Syrian rebels along with its pullout from Afghanistan when the former US Defense Secretary, Leon Panetta, was still in office. 

"The decision to send our arms and weapons systems in Afghanistan to the rebel groups in Syria was originally made when the former US Secretary of Defense was in his final days of office, yet the Pentagon has also received the approval of the new Secretary, Chuck Hagel, as well," said the source who asked to remain anonymous due to the sensitivity of his information. 

"One of these cargos consists of the light and semi-heavy military tools, equipment and weapons that the US army has gathered and piled up in Kandahar Base and plans to send them to the rebels in Syria in the form of several air and sea cargos and through Turkey and specially Jordan," he explained. 

"These weapons and arms systems include anti-armor and missile systems, rocket-launchers and rockets and tens of armored Humvees," the source added, explaining that senior war strategists in the Pentagon believe that they can change the scene of the war in Syria in the interest of the rebel groups with the help of these cargos, specially the shoulder-launched missile systems and the multipurpose Humvee vehicles. 

The High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle (HMMWV), commonly known as the Humvee, travels as fast as 150 kilometers per hour under different weather conditions and in various geographical climates, and various types of machineguns, rocket-launchers and weapons systems can be mounted on this vehicle. 

As the US continues its pullout from Afghanistan, rebels in Syria have failed to make any more advancement and the US, EU, Saudi Arabia and Qatar were forced to soften their tone on the future of the almost two-year-long conflict in the country after they found that the war of attrition has rather worked in the interest of President Assad and his troops. 

This, military experts say, has apparently made the US change the war strategy in Syria and open new fronts in the country. 

The US and its allies have been sending most of their arms cargos to the rebels through Turkey, which neighbors Northern Syria. Just last week a Libyan member of the al-Qaeda disclosed that France has supplied the rebel and terrorist groups in Syria with Russian Igla anti-air missiles and even trained them how to use these systems. 

Louay al-Mokdad, the political and media coordinator for the Free Syrian Army, confirmed that the rebels have procured new weapons donated from outside Syria, rather than bought on the black market or seized during the capture of government facilities. But he declined to say who was behind the effort. 

Another coordinator for the Free Syrian Army, whose units have received several cargos of these new arms supplies since in mid-February, said "the goal of the supplies also is to shift the focus of the war away from the North toward the South and the capital, Assad's stronghold".

Military Source: Most Salafis Fighting in Syria Come from Afghanistan

Most Salafi rebels fighting in Syria are Afghan nationals infiltrating Syria via the borders with Iraq, a senior Syrian military source revealed on Saturday. 

 Military Source: Most Salafis Fighting in Syria Come from Afghanistan
(Ahlul Bayt News Agency) - "Afghans affiliated to the al-Qaeda constitute over 65% of the Jihadi Salafi groups in (the Syrian province of) Deir Ezzor and they have come to Syria from Iraq," the military source told FNA on the condition of anonymity.

"The Syrian army's intelligence displays that these Jihadi Salafis have been trained by the terrorist al-Qaeda organization and have infiltrated into Syria through Iraq after passing some necessary training courses," the source added.

Reports had also earlier revealed that Turkey's national air carrier, Turkish Air, has been transiting Al-Qaeda and Taliban militants from North Waziristan in Pakistan to the Turkish borders with Syria.

"The Turkish intelligence agency sent 93 Al-Qaeda and Taliban terrorists from Waziristan to Hatay province near the border with Syria on a Turkish Air Airbus flight No. 709 on September 10, 2012 and via the Karachi-Istanbul flight route," the source told FNA in September, adding that the flight had a short stop in Istanbul.

The 93 terrorists transited to the Turkish border with Syria included Al-Qaeda militants from Saudi Arabia, Kuwait, Yemen, Pakistan, Afghanistan and a group of Arabs residing in Waziristan, he added.

FNA dispatches from Pakistan said new al-Qaeda members were trained in North Waziristan until a few days ago and then sent to Syria, but now they are transferring their command center to the borders between Turkey and Syria as a first step to be followed by a last move directly into the restive parts of Syria on the other side of the border.

The al-Qaeda, backed by Turkey, the US and its regional Arab allies, had set up a new camp in Northern Waziristan in Pakistan to train Salafi and Jihadi terrorists and dispatched them to Syria via Turkish borders.

"A new Al-Qaeda has been created in the region through the financial and logistical backup of Turkey, Saudi Arabia, Qatar and a number of western states, specially the US," a source told FNA in September.

Ali Mahdian told FNA that the US and the British governments have been playing with the al-Qaeda through their Arab proxy regimes in the region in a bid to materialize their goals, specially in Syria.

He said the Saudi and Qatari regimes serve as interlocutors to facilitate the CIA and MI6 plans in Syria through instigating terrorist operations by Salafi and Arab Jihadi groups, adding that the terrorists do not know that they actually exercise the US plans.

"Turkey has also been misusing extremist Salafis and Al-Qaeda terrorists to intensify the crisis in Syria and it has recently augmented its efforts in this regard by helping the new Al-Qaeda branch set up a camp in Northern Waziristan in Pakistan to train Al-Qaeda and Taliban members as well as Turkish Salafis and Arab Jihadis who are later sent to Syria for terrorist operations," said the source.

He said the camp in Waziristan is not just a training center, but a command center for terrorist operations against Syria.

Yet, the source said the US and Britain are looking at the new Al-Qaeda force as an instrument to attain their goals and do not intend to support them to ascend to power, "because if Salafi elements in Syria ascend to power, they will create many problems for the US, the Western states and Turkey in future".

"Thus, the US, Britain and Turkey are looking at the Al-Qaeda as a tactical instrument," he said, and warned of the regional and global repercussions of the US and Turkish aid to the Al-Qaeda and Salafi groups.

"Unfortunately, these group of countries have just focused on the short-term benefits that the Salafis and the Al-Qaeda can provide for them and ignore the perils of this support in the long run," he said.

"At present, the western countries, specially Britain which hosts and controls the Jihadi Salafi groups throughout the world are paving the ground for these extremists to leave their homes - mostly in Qatar, Saudi Arabia, Kuwait and the Untied Arab Emirates (UAE) as well as those who live in Europe and the US - for Waziristan," the source added.

Syria has been experiencing unrest since March 2011 with organized attacks by well-armed gangs against Syrian police forces and border guards being reported across the country.

In October 2011, calm was eventually restored in the Arab state after President Assad started a reform initiative in the country, but Israel, the US and its Arab allies are seeking hard to bring the country into chaos through any possible means. Tel Aviv, Washington and some Arab capitals have been staging various plots in the hope of stirring unrests in Syria once again.

The US and its western and regional allies have long sought to topple Bashar al-Assad and his ruling system. Media reports said that the Syrian rebels and terrorist groups have received significantly more and better weapons in recent weeks, a crime paid for by the Persian Gulf Arab states and coordinated by the United States.

The US daily, Washington Post, reported in May 2012 that the Syrian rebels and terrorist groups battling the President Bashar al-Assad's government have received significantly more and better weapons in recent weeks, a crime paid for by the Persian Gulf Arab states and coordinated by the United States.

The newspaper, quoting opposition activists and US and foreign officials, reported that Obama administration officials emphasized the administration has expanded contacts with opposition military forces to provide the Persian Gulf nations with assessments of rebel credibility and command-and-control infrastructure.

Opposition activists who several months ago said the rebels were running out of ammunition said in May 2012 that the flow of weapons - most bought on the black market in neighboring countries or from elements of the Syrian military in the past - has significantly increased after a decision by Saudi Arabia, Qatar and other Persian Gulf states to provide millions of dollars in funding each month.

 Former Kuwaiti MP Trains Militants in Syria

Former Kuwaiti lawmaker Waleed al-Tabtabai is working alongside a militant group in Syria's Aleppo that gathers and trains armed men to fight against Syria, a report said. 

 Former Kuwaiti MP Trains Militants in Syria
(Ahlul Bayt News Agency) - Tabtabai, who spoke to Aljazeera on Friday, said today was the final day of training for more than 3,000 armed men who have newly arrived in Aleppo.

He said another 1,000 militants will be "graduated" in Northwestern city of Idlib the next day.

Tabtabai, who is a Salafist figure in Kuwait, added these training were in line with latest "order of Jihad with soul, money and arm" issued by their leaders.

The former Kuwaiti parliamentarian said they had promised the Syria militants to train 12,000 fighters and send to the country.

They will be fighting alongside numerous Arab and non-Arab rebels who have been conducting a bloody insurgency in Syria for more than two years.

There was a surge in number of Salafists, Takfiri and extremist groups pouring to the war-torn country after Salafi clerics, especially in Saudi Arabia, Qatar and Jordan, called on their followers to sacrifice their soul for those who fight against Syria.

Despite the ugly scene of insurgency in Syria which some analysts believe has turned to a dangerous war of hatred, the United Sates which has been a great supporter of war aimed at toppling President Bashar al-Assad as well as its western allies have turned a blind eye over calls for lifting their supports.

Heavy shipments of arms are daily flowing into Syria, mostly through Turkey which has been a major route for Qatar, Saudi Arabia and western supporters of the insurgency to support the terrorist groups.

Russia and the Syrian government have repeatedly warned the US about dire consequences of its support to the militants that would endanger future of not only Syria but the whole region.


 Syria: Free Syrian Army Terrorists Received more Weapons

“We’ve received quantities of new types of weapons, including some that we asked for and that we believe will change the course of the battle on the ground. We have begun distributing them on the front lines, they will be in the hands of professional officers.” 

 Syria: Free Syrian Army Terrorists Received more Weapons
(Ahlul Bayt News Agency) - The terrorists  in Syria have announced recently that they have already received new weapons and ammunition by foreign powers in order to continue the terrorism in the Arab nation and the fighting against the secular Syrian nation, including the Syrian government in Damascus as well as the most secular people within the country.

These foreign-backed radicals and Islamists claimed in their announcement about the new arms and equipment, which they have received probably with the help of the Erdogan regime in Turkey as usual or by the Jordan Proxy-King, that they would be now able to change the course of the battles in Syria but it is very questionable whether these statements of these kind of “people” are really correct and to believe.

The US-slave and so-called spokesman of the terrorist group “Free Syrian Army” (FSA), Louay Muqdad, said the following yesterday in terms of the new foreign weapons and the course of the battle against the Syrian Arab Army (SAA) and the secular Syrian nation:

    “We’ve received quantities of new types of weapons, including some that we asked for and that we believe will change the course of the battle on the ground. We have begun distributing them on the front lines, they will be in the hands of professional officers.” 

Louay Muqdad also added that he and his terrorists of the “Free Syrian Army” (FSA) expect more shipments of weapons in the upcoming days and weeks, while it is clear as the sky that these arms will also fall into the hands of the al-Qaeda offshoot, the al-Nusra Front, and other religious radicals and uneducated thugs fighting within the Syrian borders against the people, nation and the historical goods of the country while massacring families, destroying the history and houses of many Syrian people. Not to mention all the rapes and other crimes committed by these foreign-backed militants and thugs.

One might thought that jihadists care more about their religious beliefs than about girls and sex but this seems wrong. One the one hand, they committed many rapes of Syrian girls and women already, on the other hand, there are the religious dumb girls and women who offer their bodies for free to these jihadists. Oh yeah, we are living in a well educated world, aren’t we?

After some British media agencies have reported last week that the totalitarian dictatorship of Saudi Arabia, one of the main terrorist sponsors on this planet, has sent the first batch of anti-tank missiles to the jihadists and Islamists near the northern Syrian city of Aleppo. It is no surprise that the rotten regime of Saudi Arabia supports the al-Qaeda thugs and religious radical within Syria. But still, the Saudi rotten royal family is best friend of Europe and Obama, while destroying the historical Islamic goods and holy grounds within their small Gulf State.

Israel and Britain support the Jihadists

Already on June 14, the US President Barack “The Drone” Obama has ordered (or was) to provide the foreign-backed jihadists and terrorists in Syria with much more sophisticated weapons while using the false claims that the Syrian Army and government would use chemical weapons against the “democratic rebels” within Syria. Damascus has rejected this claim and also Russia said clearly that this is a claim without any evidence at all.

Of course, the Israeli jihadist-friend Shimon Peres and British officials, who probably should invite more Islamists to their island, meanwhile voiced support for the arming of the Takfiri militants in Syria by the Obama administration. 

Israel irked by EU refusal to blacklist Hezbollah

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu has voiced exasperation with the European Union's reluctance to classify Lebanon's Hezbollah movement as a terrorist group. 

 Israel irked by EU refusal to blacklist Hezbollah
(Ahlul Bayt News Agency) - "I mean, it's hard to see how you cannot have a consensus on Hezbollah as a terrorist organization," he told Catherine Ashton, the EU's foreign policy chief, at the public start of their meeting in al-Quds (Jerusalem) on Thursday.
 Responding to Netanyahu, Ashton said, "I hear what you say, especially on your concerns about what's happening with Hezbollah. And we will talk about these things."
   
 A British proposal to put Hezbollah on the EU's terrorism blacklist was resisted on Wednesday by some of the bloc's 27 members who fear such action would fuel instability in the Middle East, diplomats said.
   
 Britain has argued that the resistance movement should face European sanctions because of its alleged involvement in a bus bombing in Bulgaria that killed five Israelis and their driver in July.  Hezbollah denies any involvement in the attack. 
   
 Diplomats said some EU governments had questioned whether there was solid evidence of Hezbollah involvement. Bulgaria's new government expressed similar doubts this month, but now says it will not impede blacklisting the group.
   
 Diplomats say a majority of EU member states, including France and Germany, back the British proposal. But unanimity is needed and Austria, the Czech Republic and Italy have voiced reservations over what would be a major policy shift for the EU.

Son of Belgian Wahhabi cleric 'Bassam Ayachi' a FSA Terror Commander Killed in Syria
 Son of Belgian Wahhabi cleric
(Ahlul Bayt News Agency) - A Syrian Arab Army unit killed a notorious foreign terrorist from the FSA called Abdul Rahman Ayachi, the son of a Wahhabi cleric Bassam Ayachi, in Sinjar, near Maarat Noman in Idleb countryside north of Syria in what Nusra Front terrorist organization called ‘Fatah Mubeen’ battles, or ‘Clear Opening!’.

The terrorist, with a French & Belgian citizenship, was killed along with 40 members of his group called ‘Jund ar-Rahman Brigade’ or ‘Soldiers of His Gracious (God)’, part of the FSA, ‘Free from Syrians Army’ fighting the Syrian state to establish an anti-Islamic ‘Islamist’ Wahhabi caliphate under NATO hegemony in the region.

His group was in charge of horrific crimes against locals wherever he moved after Turkish Muslim Brotherhood government of embattled Recep Tayyip Erdoğan smuggled him with his friends into Syrian territories. The exterminated terrorist’s father vowed to travel to Syria to fight the Syrian state in their ‘Jihad’ against Muslims and other religions and infidels..!

Syrian president Dr. Bashar Al-Asssad repeatedly warned Europe from sending terrorists to Syria and arming terrorists in Syria, this will backlash at the exporting countries when those terrorists with their ideology return to their home countries, Woolwich killing is just a single example to build upon.

سوريا
 إحباط محاولة تسلل من لبنان وتدمير زوارق تقل إرهابيين في بحيرة الرستن

USAHA SELUDUP TERRORIST KE SYRIA MELALUI LUBNAN DIPATAHKAN

في حمص وريفها دمرت وحدات من قوات الجيش الوطني السوري يوم أمس زوارق تقل إرهابيين في بحيرة الرستن وعددا من أوكارهم ومستودعا لأسلحتهم وذخيرتهم. 

 إحباط محاولة تسلل من لبنان وتدمير زوارق تقل إرهابيين في بحيرة الرستن
ابنا: وذكر مصدر عسكري أن وحدات من قوات الجيش الوطني السوري أوقعت قتلى ومصابين في صفوف إرهابيين خلال سلسلة عمليات ضد تجمعاتهم في أحياء القرابيص وجورة الشياح والخالدية وبساتين الوعر وقرى وبلدات كيسين وتلدو وتلدهب وبرج قاعي وكفرلاها والرستن وتلبيسة.
وأضاف المصدر إنه تم إلقاء القبض على عدد من الإرهابيين خلال مداهمة أوكارهم في الحي الغربي وحي فارس بمدينة تلكلخ إضافة إلى القضاء على أعداد منهم وتدمير عدة زوارق تقل إرهابيين بمن فيها في بحيرة الرستن.
وأشار المصدر إلى أن وحدة أخرى دمرت مستودعا للأسلحة والذخيرة في بلدة الحصن بريف تلكلخ بينما أوقعت وحدة ثانية قتلى في صفوف مجموعة إرهابية مسلحة قرب مفرق جبورين في بلدة الغنطو من بينهم متزعم المجموعة ثائر الأحمد.
إلى ذلك أحبطت وحدات من قوات الجيش السوري وقوات حرس الحدود محاولة إرهابيين التسلل من الأراضي اللبنانية عبر موقع نورا في تلكلخ وأوقعت العديد من القتلى في صفوفهم.
.................

Spain arrests anti-Syria terrorist group in N Africa

Spain has dismantled an al-Qaeda-linked terrorist network in the Spanish territory of Ceuta in North Africa who sent fighters to fight in the insurgency against the government in Syria. 
 Spain arrests anti-Syria terrorist group in N Africa
(Ahlul Bayt News Agency) - Eight people were detained during the operation which was carried out by police intelligence services and the Spanish Civil Guard.
 "The dismantled Spanish-Moroccan network was, according to police investigations, responsible for sending jihadists to groups affiliated with al-Qaeda in Syria," the Spanish interior ministry said Friday in a news release.
 Dozens of people, including minors, had been sent from the enclave and other parts of Morocco by the network, the ministry said.
 Militants, almost from all around the Middle East, Africa and Europe, go to fight alongside terrorist groups in Syria, forming an unprecedented insurgency which has already taken tens of thousands of lives.
 The Syrian government has long warned the United States and its western and regional allies against consequences of the war, already marked with brutality and hatred killings, to put the whole region in jeopardy.
 A recently published study reveals that between 2,000 and 5,500 foreign nationals are active in Syria.
 The UK, Ireland and France are among the EU countries estimated to have the highest numbers of fighters in Syria.
 French Interior Minister Manuel Valls admitted Friday that of that number at least 120 militants are from France.

سوريا
 الشبكة التي تم تفكيكها أرسلت 50 مقاتلاً لسوريا بعضهم نفذ هجمات إنتحارية

كشف وزير الداخلية الإسباني "خورخي فرنانديز دياز" أن الشبكة الإرهابية المرتبطة بتنظيم القاعدة والمؤلفة من ثمانية أشخاص التي تم تفكيكها أمس أرسلت 50 إرهابياً لتنفيذ هجمات إرهابية في سوريا مؤكدا أن بعض الذين تم إرسالهم إلى سوريا قاموا بعمليات ذبح وتقطيع إضافة إلى عمليات انتحارية. 

 الشبكة التي تم تفكيكها أرسلت 50 مقاتلاً لسوريا بعضهم نفذ هجمات إنتحارية
ابنا: وأوضح دياز في مؤتمر صحفي أن "لدى الشبكة قاعدتين للعمل الأولى في إسبانيا والثانية في المغرب" مشيرا إلى أن من بين الإرهابيين المرسلين للقتال في سوريا بعض من القاصرين.
وأضاف أن "التحقيقات كشفت عن أن هذه المجموعة كانت على صلة مع جبهة النصرة التابعة لتنظيم القاعدة وكانت ترسل الإرهابيين إلى عدة دول أوروبية في طريقهم إلى سوريا إلا أن تركيا كانت الوجهة قبل الاخيرة لهم" مؤكدا أن المجموعة أرسلت عشرات الإرهابيين الذين شاركوا في عمليات انتحارية في سوريا كما تبين أنهم على خبرة واسعة في صناعة المتفجرات واستخدام جميع أنواع الأسلحة.
وحذر دياز من أن "هذه الشبكة هي على غرار شبكات اخرى تعمل في بلدان أوروبية وترسل الجهاديين إلى سوريا".
ولفت دياز أن الإرهابيين الثمانية تم نقلهم بواسطة طائرة هليكوبتر إلى مدريد حيث ستتم محاكمتهم في حين لا يزال التحقيق جاريا مع المعتقلين وتجريمهم في تنظيم مجموعات إرهابية وتقوم السلطات بتحليل المواد التي ضبطت في العملية ومنها أسلحة كانت بحوزتهم.
واعتبر دياز أن هذه الشبكة التي تم تفكيكها كانت تشكل "تهديدا حقيقيا" فقد لاقت العملية ترحيبا واسعا ووصفت بـ "الرائعة" حيث قدمت الشرطة والحرس المدني خلالها خدمة كبيرة للمجتمع.
وألقى معلقون على الخبر باللوم على دعاة تسليح المعارضة المتطرفة التي تقاتل الدولة السورية إضافة إلى الدعم الغربي لما يسمى "ثورات الربيع العربي" والتي أنتجت أنظمة متشددة في دول البحر المتوسط ما اعتبره المعلقون خطرا 
كبيرا على دول الاتحاد الأوروبي نفسها.
ونشرت الشرطة الوطنية الإسبانية صورا للخلية الإرهابية التي تم إلقاء القبض عليها يوم الجمعة في جنوب إسبانيا والتي كانت تهدف إلى تجنيد وتمويل وإرسال الإرهابيين إلى سورية عبر تركيا ونقل الموقع الإلكتروني لصحيفة لاراثون الإسبانية عن مصادر في الشرطة الإسبانية أن جميع أفراد الخلية الإرهابية هم من أصول مغربية.

القطر
 رئيس وزراء قطر: تسليح المعارضة السورية يحقّق السلام لسوريا

اعتبر رئيس وزراء قطر "حمد بن جاسم بن جبر آل ثاني" أن تسليح المجاميع المتمردة يساهم في حل هذه القضية. 

 رئيس وزراء قطر: تسليح المعارضة السورية يحقّق السلام لسوريا
ابنا: وقال رئيس الوزراء القطري، في "اجتماع أصدقاء سوريا" الذي يترأسه، إن "إرسال أسلحة للمعارضة السورية، هو السبيل الوحيد لتحقيق السلام في القضية السورية".
يذكر أن اجتماع "أصدقاء سوريا" عقد يوم السبت في الدوحة لبحث المساعدات العسكرية وغير العسكرية التي يريد "أصدقاء سوريا" تقديمها إلى المجاميع المتمردة التي تحارب الجيش الوطني السوري.
ويشارك في الاجتماع وزراء خارجية، كل من تركيا والولايات المتحدة، وبريطانيا والسعودية ومصر والأردن والإمارات وإيطاليا وألمانيا وفرنسا.
.


 «صالحي»: تسليح المتمردين سيدمر سوريا..و«منصور» إرسال السلاح للمعارضة لا يخدم عملية السلام

MENLU IRAN : BANTUAN PERSENJATAAN FSA MENGHANCURKAN SYRIA

حذّر وزير الخارجية الإيراني «علي أكبر صالحي»، يوم السبت، من أن تسليح المعارضة في سوريا سيؤدي إلى تدمير هذا البلد. من جانبه اعتبر وزير الخارجية اللبناني «عدنان منصور» ان إرسال السلاح للمعارضة السورية لا يخدم عملية السلام والحوار. 
 «صالحي»: تسليح المتمردين سيدمر سوريا..و«منصور» إرسال السلاح للمعارضة لا يخدم عملية السلام
ابنا: قال وزير الخارجية الايراني «علي اكبر صالحي» في مؤتمر صحفي مشترك مع نظيره اللبناني «عدنان منصور» في طهران يوم السبت ان تسليح الجماعات المسلحة والمتمردين في سوريا سيؤدي الى تدمير هذا البلد.
واشار صالحي الى انه بحث مع منصور العلاقات الثنائية والاقليمية لاسيما الموضوع السوري حيث اتفق الجانبان على ضرورة اتخاذ الخطوات اللازمة من قبل البلدان المؤثرة.
ولفت الى تخريب البنى التحتية في سوريا من قبل المأجورين وقال ان تسليح المأجورين يصعد من الازمة السورية ويؤدي الى تدمير هذا البلد.
واشار صالحي تصريح بعض دول الفيتو بضرورة مشاركة ايران في مؤتمر جنيف 2 نظرا لموقعها ودورها المؤثر بالمنطقة وقال: ايران ستكون حاضرة في المؤتمر اذا ما تم انعقاده.
وشدد صالحي على ان ايران ترفض فرض ارادة خارجية على الشعب السوري مصرحا بان الشعب السوري هو من يقرر مستقبله ومصيره.
وجدد التاكيد على دعم ايران للشعب السوري اقتصاديا لا سيما بعد تدمير هذا البلد وقال: سنواصل هذا الدعم على الصعيد السياسي ايضا.
ونوه وزير الخارجية الايراني الى ان طهران توافق على اي اجتماع بشأن سوريا يحل الازمة ويوقف نزيف الدم وقال: الغربيون يتعاملون بازدواجية مع الملف السوري حيث لاينبسون ببنت شفة حيال جرائم الجماعات الارهابية، بل ويدونهم بالسلاح الامر الذي يرفضه الضمير الدولي.
وراى ان سوريا تتعرض لعدوان دولي من قبل بعض البلدان الغربية ومجموعة من الدول العربية وقال: الشعب الذي يساند نظامه لايمكن لاي قوة ارغامه على الاستسلام.
من جانبه قال الوزير اللبناني عدنان منصور ان ما يربطنا بإيران هو أكثر من علاقة عادية، وان ايران وقفت دائما بجانب الحق منذ قيام ثورتها وكان للبنان نصيبا من هذه الالتفافة الطيبة وقال: سنتابع بكل جدية تطبيق الاتفاقيات ووضعها موضع التنفيذ ونطمح الى ان ترتقي الاتفاقيات بيننا الى مستوى العلاقات السياسية.
واعتبر منصور ان إرسال السلاح للمعارضة السورية لا يخدم عملية السلام والحوار واضاف: العالم كله يتطلع إلى جنيف 2 لأنه قد يكون الملاذ الأخير للحل السياسي في سوريا معربا عن امله بأن يتحقق السلام في سوريا بأقرب فرصة بسبب تداعيات الأزمة على دول الجوار.
تابع قائلا: نحن مع ايران والى جانبها مع كل عمل يوقف نزيف الدم في سوريا، وطلبنا من لمجتمع الدولي ان يقدم لنا ما يستطيع لتجاوز ازمة اللاجئين السوريين في لبنان.
هذا وشدد وزير الخارجية اللبناني على ضرورة الحوار بين الافرقاء السوريين اذا ارادوا الحل وقال: النظام في سوريا ممثل اليوم بالرئيس (بشار) «الاسد» ويجب الحوار معه وان المشكلة لا يمكن ان تحل الا من قبل الجانبين.
وراى ان رفض الحوار لا يؤدي الى نتيجة بل سيطيل الصراع في سوريا مؤكدا ان ارسال السلاح الى سوريا سيطيل من أمد الازمة.

"اصدقاء سورية" في الدوحة يتفقون على دعم المعارضة عسكريا

''RAKAN SYRIA'' DI QATAR SEPAKAT BANTU PENGGANAS FSA

اعلن رئيس الوزراء وزير الخارجية القطري «حمد بن جاسم آل ثاني» خلال اجتماع ما يسمی بـ"اصدقاء سورية" في الدوحة بأنه كان "بناء وتم خلاله اتخاذ الكثير من القرارات، منها السرية الخاصة، ومنها ما تم الاعلان عنه مثل اهمية تحقيق توازن عسكري على الأرض وتزويد المعارضة السورية بكل ما يساعد على ذلك". 

 "اصدقاء سورية" في الدوحة يتفقون على دعم المعارضة عسكريا
ابنا: قال رئيس الوزراء وزير الخارجية القطري «حمد بن جاسم آل ثاني» خلال مؤتمر صحفي مشترك مع وزير الخارجية الامريكي «جون كيري» عقب اختتام مؤتمر اصدقاء سورية في الدوحة اليوم السبت ان "الدمار في سورية مروع، وندعو الاصدقاء الى التدخل السريع لوقفه"، واصفا النقاش خلال الاجتماع بأنه كان "بناء وتم خلاله اتخاذ الكثير من القرارات، منها السرية الخاصة، ومنها ما تم الاعلان عنه مثل اهمية تحقيق توازن عسكري على الأرض وتزويد المعارضة السورية بكل ما يساعد على ذلك".
ولفت خلال رده على سؤال لاحد الصحفيين حول طبيعة المساعدة للمعارضة السورية ان "هناك دولا مستعدة لتقديم اشياء مهمة لا استطيع الكشف عنها لدعم الثوار في سورية، وهناك وجهات نظر مختلفة، فبعض الدول من اصدقاء سورية تحتاج لعرض ما ناقشناه على برلماناتها".
وشدد على القول ان "البند الوحيد الذي يجب ان يناقش في جنيف2 هو نقل السلطة".


القطر
 فرنسا: سلمنا المعارضة السورية علاجات مضادة لـ"السارين"

PERANCIS  KAMI TELAH SERAH KEPADA FSA PENAMPAN SARIN

اعلن وزير الخارجية الفرنسي "لوران فابيوس" في الدوحة ان بلاده سلمت المجموعات المتمردة علاجات مضادة لغاز السارين. 
 فرنسا: سلمنا المعارضة السورية علاجات مضادة لـ"السارين"
ابنا: اعلن وزير الخارجية الفرنسي "لوران فابيوس" في الدوحة ان بلاده سلمت المجموعات المتمردة علاجات مضادة لغاز السارين.
وقال فابيوس في مؤتمر صحافي في ختام اجتماع "اصدقاء سورية" انه ضمن ما سلمته للمجموعات المتمردة، ارسلت فرنسا "علاجات يمكنها حماية الف شخص".
.................


سوريا
 خسائر كبيرة للمسلحين في ريف دمشق وعند اطرافها

تستمر وحدات الجيش الوطني السوري بملاحقة المجموعات المسلحة في ريف دمشق، اضافة الى بعض الاحياء عند اطراف العاصمة. 
 خسائر كبيرة للمسلحين في ريف دمشق وعند اطرافها
ابنا: وقد واصل الجيش تقدمه في احياء القابون وبرزة وجوبر والحجر الاسود، ملحقاً خسائر كبيرة في صفوف المجموعات الارهابية المسلحة.
ما يسمى بـ "المرصد السوري المعارض" قال ان وحدات الجيش تحاول اقتحام حيَّي برزة والقابون، متحدثاً عن وقوع اشتباكات عنيفة.
وعند الحدود مع لبنان، احبطت الوحدات العسكرية محاولة تسلل مسلحين من والى سوريا عبر موقع نورا في تلكلخ.
.................

كما ذكر الوزير القطري معلقا على سؤال حول الجهة التي سيتم ارسال الاسلحة اليها في سورية انه "اذا قمنا بارسال اي شيء فسنرسله الى اللواء «سليم ادريس» (رئيس اركان الجيش الحر).. وعندما نوفر هذا النوع من الدعم (العسكري) نوفره للائتلاف".
من جانبه قال جون كيري ان "الوضع في سورية غير مقبول بكافة المعايير، والاطار لحل سياسي موجود وقائم، والجميع مقتنع بذلك"، مضيفا ان "استمرار الصراع سيزيد من الشرخ الطائفي والمذهبي".


حزب الله: معركة القصير أول تمــرين هجومي

HEZBOLLAH : SERANGAN DI QUSAIR LATIHAN TEMPUR YANG PERTAMA

لم يقل حزب الله حتى الآن ماذا بعد القصير، وإلى أين..لم يقل كذلك إنه أصبح جزءاً من الحرب السورية في أي مكان تندلع بعيداً من لبنان. بكثير من اللامبالاة تعامل مع ردود الفعل الداخلية والخارجية حيال انخراطه في هذه الحرب، وإصراره على ربط مشاركته بحماية المقاومة. 
بقلم: نقولا ناصيف

 حزب الله: معركة القصير أول تمــرين هجومي
أدار حزب الله ظهره لكل الجدل الدائر في الداخل حيال مشاركته في الحرب السورية، وخوضه جولة ثانية من القتال في القصير بعد جولة أولى في محيط مقام السيدة زينب (عليها السلام) في ريف دمشق. عادت القصير إلى سلطة نظام الرئيس «بشار الأسد»، ولا يزال المقام ومحيطه في حماية مسلحي الحزب.
لم يعنه السجال والانتقادات القاسية والاتهامات التي سيقت إلى مشاركته في الحرب السورية، وربطها بتداعيات سلبية سنية ـــ شيعية في لبنان. أوكل الحزب إلى رئيس المجلس اللبناني «نبيه بري» إدارة معركة تمديد ولاية البرلمان، وكان الحزب أول المتحمسين له، ورسم خطوطاً نهائية لحدود التفاوض مع الرئيس المكلف «تمام سلام» بإزاء تأليف الحكومة: اشتراطه الثلث +1 لمشاركته فيها، لكن بالتأكيد لن تكون حكومة من دونه. أكد في المقابل حرصه على الاستقرار ونبذ فتنة مذهبية. لم يكتف حزب الله بإدارة ظهره للاستحقاقات الداخلية وخصومه فحسب، بل أيضاً لحلفائه كي يؤكد أن معركته الفعلية في سوريا وليس هنا.
في جانب مما يتوقع أن يتحدث عنه الأمين العام للحزب «السيد حسن نصر الله» في "يوم الجريح" في 15 حزيران، تأكيد هذا الفصل بين الداخل والخارج. لأول مرة يتحدث مسؤولون في حزب الله عن دور له خارج معادلة المقاومة والنزاع مع إسرائيل، ويقولون إن له نفوذاً في اليمن والبحرين والسعودية والعراق وفلسطين وعند الحدود مع الدولة العبرية، وهو اليوم في صلب نظام الأسد.
بأهمية مضاعفة، ينظر الحزب إلى السيطرة على القصير ودوره فيها، وكذلك تعزيز سيطرة النظام عليها وعلى الحدود اللبنانية ـ السورية، ويبرز بضعة استنتاجات في ذلك:
أولها، أن معركة القصير والحلقات الباقية منها في ريف حمص، المتاخمة للحدود اللبنانية، رمت إلى سدّ منافذ التدخل اللبناني في الحرب السورية عبر التسلل وتهريب السلاح وتوفير ملاذ لمسلحي المعارضة المسلحة. وهي تمثل جزءاً من خطة ينتظر أن تستكمل في الجولة الجديدة في حرب حلب التي يأمل النظام من استعادة سيطرته على المدينة برمتها وأجزاء من ريفها الشمالي تقليص قدرة تركيا على التدخل ودعم المعارضين. أخرج الأردن نفسه من هذه الحرب وتفادى تداعياتها على نظامه، وحال دون جعل درعا مدخلاً إلى حدوده على نحو مشابه لحلب شمالاً مع تركيا والقصير غرباً مع لبنان. وفي اعتقاد الحزب أن الرئيس السوري يسعى بذلك إلى محاولة إضعاف تأثير الدول النافذة والمنخرطة في الحرب السورية عبر سيطرة المعارضة على مناطق تشكل امتداداً جغرافيا لتلك الدول أو مصدر تزودها السلاح والمال والمسلحين.
ويبدو هذا الهدف ضرورياً وملحاً بالنسبة إليه قبل إنضاج أي تسوية سياسية محتملة لسوريا، وخصوصاً مؤتمر جنيف ــ 2 المؤجل إلى إشعار آخر. بات الأسد أكثر اقتناعاً بوجهة نظر روسية لم يصغ إليها في حزيران 2012، قبيل انعقاد مؤتمر جنيف ـــ1، عندما نصحته المؤسسة العسكرية الروسية بالتشدد أكثر في العمليات العسكرية في شمال البلاد لتعديل موازين القوى قبل الذهاب إلى ذلك المؤتمر. من دون حاجة إلى نصيحة ثانية، تبدو المناورة العسكرية التي يخوضها حيال أعدائه في المعارضة السورية توأمة الهجوم الكبير على مدينة استولى عليها مسلحون مع هجمات صغيرة تقضم بلدات الريف المحيطة بها.
ثانيها، لم يشعر الرئيس السوري فعلاً بالخطر المحدق بنظامه إلا عندما دقت المعارضة المسلحة أبواب دمشق وبلوغها ريفها وتهديدها بالهجوم عليها وجعلت المطار في مرماها المباشر. ما عنته معركة القصير أنها مثلت جزءاً لا يتجزأ من معركة دمشق وريفها، نظراً إلى كونها، كإحدى مدن محافظة حمص تشكل عقدة مواصلات المحافظات السورية الأخرى التي تمر بحمص في طريقها إلى الشمال والغرب وإلى الوسط والجنوب والشرق، وخط إمداد يربط المدن السورية الرئيسية بعضها ببعض. توخى النظام من معركة القصير أن تكون قاعدة متينة تحمي عقدة المواصلات هذه التي يضيفها الأسد إلى سيطرته على المرافق الحيوية كالمطار والموانئ. من خلالها يتزود السلاح والخبراء والعتاد التي يهبط فيها بلا توقف.
ثالثها: تكتسب معركة القصير أهميتها في الحسابات العسكرية والأمنية والسياسية لحزب الله بأنها أول معركة هجومية يقودها بعدما خاض، منذ نشأته منتصف الثمانينيات، معارك دفاعية ضد إسرائيل لم تخرج من القرى والبلدات. هي أيضاً أول معركة عسكرية في مدينة يختبرها الحزب بعدما تمرس مقاتلوه في حروب التلال والجبال والأودية مع الجيش الإسرائيلي. وأول معركة عسكرية ضارية ضد أعداء مجربين ومحترفين ـــ إلا أنهم مثله عقائديون ـــ خارج أرضه بعدما اعتاد الحرب في الجنوب. بدت في تقويم قياداته العسكرية تمريناً دقيقاً وجديداً ومهماً لأول مرة بعد انقطاعه عن المواجهات العسكرية منذ انتهاء حرب تموز 2006.
رابعها، ما لا يستفيض حزب الله في الحديث عنه هو أن البنية الرئيسية للمقاومة لم تقاتل في سوريا، بل لزمت لبنان تحوطاً من هجوم إسرائيلي مفاجئ أو أي إلهاء له في الداخل لإرباكه. أرسل ألوفاً من مسلحيه، ويتحدث بإصرار عن ألوف ذهبوا إلى القصير وإلى سواها تحت مظلة خبراء وقادة جبهات لتدريبهم في خوض معركة على أرض أخرى. يذهب الحزب إلى أبعد من ذلك في القول إنه، حيث يعتقد بضرورة حماية المقاومة وظهرها ويجدها مهددة، سيكون حاضراً للانخراط في الحرب في معزل عن ساحة المعركة، سواء في القصير أو الزبداني أو حمص أو صعوداً إلى حلب حتى.
..
مصر
 البرادعي يطالب مرسي بالاستقالة والاخير يدعو للحوار

ALBARADEI MAHU MORSI LETAK JAWATAN

طالب رئيس حزب الدستور، القيادي في جبهة الإنقاذ المصرية المعارضة "محمد البرادعي" السبت، الرئيس المصري "محمد مرسي" بتقديم استقالته، وذلك قبل أسبوع من انطلاق تظاهرات دعت إليها حركة "تمرد" المعارضة للمطالبة بانتخابات رئاسية مبكرة. 
 البرادعي يطالب مرسي بالاستقالة والاخير يدعو للحوار
ابنا: وقال البرادعي: "إن الحكومة المصرية فشلت في إدارة كافة الملفات"، مشيرا إلى أن "تظاهرات 30 يونيو التي ستشارك فيها معظم التيارات المعارضة لحكم الإخوان ستكون تصحيحا لمسار الثورة التي أطاحت حسني مبارك قبل نحو عامين".
واعتبر رئيس حزب الدستور في كلمة خلال مؤتمر "ما بعد الرحيل" عقدته القوى المعارضة أن "ثورة 25 يناير انحرفت عن مسارها بعد أن سُرقت من أصحابها الحقيقيين" حسب قوله، مضيفا أن تلك القوى ستسعى إلى استعادة حقها بـ"أسلوب ديمقراطي وسلمي وجماهيري".
وعن مرحلة ما بعد مرسي، قال البرادعي إنه يوجد بديل بمقدوره "نقل البلد نقلة نوعية إلى طريق الثورة" بعد أن فشل النظام بتحقيق "ما قامت الثورة من أجله" من أهدا ف اجتماعية وسياسية و"خلق" عوضا عن ذلك "انقساما مصطنعا لا صلة له في الواقع بين المصريين".
أما مؤسس التيار الشعبي المصري، "حمدين صباحي"، فقد أكد خلال المؤتمر نفسه أن "السلطة في مصر لم تف بمطالب الشعب"، معتبرا أن "ثقة الشعب المصري بحركة "تمرد" عودة لمبادئ الثورة" وأن "التظاهرات في 30 يونيو ستكون سلمية".
وقال صباحي إن "مصر الآن تعيش المرحلة الثانية من ثورتها، ونحن واثقون أن المصريين لن يقبلوا بأن يظل الوطن رهنًا في يد جماعة تلتف على مبادئ الثورة".
وأضاف " ان 30يونيه بداية لموجة ثورية جدية لإنهاء الاستبداد والدولة تكون متسقة مع شعبها ومحققه مطالبهم من عيش وحرية وعدالة واجتماعية".
وتابع صباحي أنه "يثق في أن الشعب المصري سينزل بكافة فئاته إلى الشوارع يوم 30 يونيو الجاري للمطالبة بانتخابات رئاسية مبكرة واستكمال تحقيق أهداف الثورة"، معربا عن ثقته في أن المصريين لن يعودوا لبيوتهم إلا بعد تحقيق أهداف الثورة.
وأشار مؤسس التيار الشعبي إلى أن إرادة الشعب المصري هي استكمال ثورته في إطار السلمية والتوحد، داعيا كافة القوى الثورية إلى التوحد في جبهة واحدة تحت قيادة حملة "تمرد" .
وقال "ملتزمون بالسلميه وسنقف امام دعاوى العنف وقوتنا فى وحدتنا وسلميتنا، وسنحتشد يوم 30 تحت قياده الشباب وﻻ رايات غير علم مصر وصور الشهداء وﻻ شعارات غير شعارات الثورة".
من جهته، دعا الرئيس المصري محمد مرسي المعارضة الى الحوار لمحاولة تخفيف التوتر المتزايد في البلاد قبل حوالي اسبوع من تظاهرات مقرّرة للمطالبة بتنحيه.
وقال مرسي في مقابلة صحفية إنّ يده ممدوة إلى حوار مفتوح، مضيفا أنّ ما يسعى إليه هو الحوار المتوازن الذي يحقّق أهداف الثورة وطموحات شعب مصر.
.............
 جهاد نکاح و شیوع ایدز در بین تروریستهای سوریه

50 PENGGANAS DI SYRIA DI AMBANG MAUT DISERANG HIV DI BAWA KE HOSPITAL TURKI
مطبوعات و رسانه های ترکیه بعد از انتقال 50 نفر به بیمارستانهای ترکیه از افرادی که مبتلا به ویروس (HIV) هستند از گسترش مرض ایدز در بین افراد ارتش آزاد احساس خطر کردند. 
 جهاد نکاح و شیوع ایدز در بین تروریستهای سوریه
به گزارش خبرگزاری اهل‏بیت(ع) ـ ابنا ـ منابع خبری از شیوع مرض ایدز در بین گروههای تروریستی در ارتش آزاد سوریه خبر دادند.
روزهای گذشته، مطبوعات و رسانه های ترکیه بعد از انتقال 50 نفر به بیمارستانهای ترکیه از افرادی که مبتلا به ویروس (HIV) هستند از گسترش مرض ایدز در بین افراد ارتش آزاد احساس خطر کردند.
جهاد نکاح علت شیوع مرض ایدز در بین تروریستها و افراد ارتش آزاد در منطقه حلب است.
در پی صدور فتوای شرم آور جهاد نكاح از سوی مفتیان وهابی، برخی منابع خبری گزارش دادند که ازدواج با تروريست های حاضر در سوريه، از اولويت هاي امروز زنان "جهادگر"! به شمار مي رود، تا جایی كه مشاركت در اين جهاد، به يك واجب ديني (!) براي برخي از عناصر مسلح وابسته به گروه هاي تروريستي و شبه نظاميان وابسته به گروه موسوم به " ارتش آزاد "تبديل شده است.
گفتنی است بیمارستان الجلاء در شهر بنغازی لیبی در معاینه یک شهروند لیبیایی که به تازگی از سوریه بازگشته است و دچار آسیب دیدگی پوستی شده بود متوجه شد که وی به ویروس HIV مبتلا شده است.
این تروریست لیبیایی که از قبیله عاقوری است تأکید دارد با زنانی که خود را مجاهد معرفی کرده اند و به گفته وی برای کسب رضای پروردگار و مجاهدان خود را تقدیم تروریست ها می کرده اند رابطه داشته است.
طی ماه های اخیر گزارش های فراوانی در رسانه های عربی از فساد جنسی شایع بین تروریست های مسلح وهابی و تجاوز به دختران و زنان سوری منتشر شده است.
....................
SOLAWAT

No comments:

Post a Comment