Wednesday, 26 June 2013

BRUTALITY,BARBARIC,KHAWARIJ ZAMAN ,THE ORGAN EATERS


BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Surat Ayatullah Ghulpaghani kepada Ulama Al-Azhar:
 Mengecam Kekejian Wahabi Tidaklah Cukup!

"Kami mengucapkan terimakasih atas kecaman kalian terhadap terjadinya tragedi anti kemanusiaan yang menyakitkan ini, namun sekedar mengecam tidaklah cukup. Kalian termasuk turut bertanggungjawab atas terjadinya tragedi tersebut." 

 Mengecam Kekejian Wahabi Tidaklah Cukup!
Menurut Kantor Berita ABNA, terbunuhnya 4 warga Syiah Mesir secara keji oleh sejumlah massa termasuk salah seorang tokoh Syiah Syaikh Muhammad Hasan Sahatah salah seorang cendekiawan muslim yang terkenal di Mesir, Hadhrat Ayatullah al Uzhma Luthfullah Shafi Ghulpaghani dalam suratnya yang ditujukan kepada ulama Universitas al Azhar mengatakan, "Kami mengucapkan terimakasih atas kecaman kalian terhadap terjadinya tragedi anti kemanusiaan yang menyakitkan ini, namun sekedar mengecam tidaklah cukup. Kalian termasuk turut bertanggungjawab atas terjadinya tragedi tersebut."
Dalam lanjutan suratnya, ulama marja taklid tersebut menuliskan, "Untuk selanjutnya, kumpulkanlah ulama-ulama Islam dan serukanlah kepada seluruh kaum muslimin untuk mewujudkan persatuan Islam dan tunjukkanlah kepada dunia, Islam adalah agama yang agung, agama yang penuh rahmat dan kasih sayang, agama yang menghendaki kemuliaan dan ketinggian  peradaban umat manusia.
Berikut teks lengkap surat Ayatullah Shafi Ghulpaghani yang ditujukan kepada ulama Al-Azhar:
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ مَا نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلَّا أَن يُؤْمِنُوا بِاللهِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ

Ulama Al Azhar yang kami hormati
Assalamu 'alaikum warahmatullahi wabarakatuh
Hati kami dipenuhi rasa duka yang mendalam setelah mendapat informasi DR. Syaikh Muhammad Hasan Shahatah menjadi korban keganasan kelompok yang penuh dosa dan jahil, yang telah menumpahkan darahnya ketanah dan dengan kejinya tubuh beliaupun dihinakan dan dilecehkan. Dengan alasan apapun, peristiwa tersebut menginjak-injak nilai-nilai Islam dan kemanusiaan.
Mungkin bisa dikatakan bahwa perbuatan kelompok jahil tersebut tidaklah menentang Islam dan kemanusiaan, karena bukan hanya kelompok Mesir ini saja yang berlaku keji, namun hampir terjadi dibanyak negara Islam yang telah merenggut keamanan dan kedamaian kaum muslimin di negerinya sendiri. Namun yang mengherankan, aksi kekerasan tersebut terjadi disebuah negara yang Universitas Al Azhar berada di situ. Sebuah pusat pendidikan Islam yang telah berabad-abad lamanya meninggikan dan memperkenalkan ajaran Islam yang mulia dan penuh akhlak yang santun sebagaimana yang diteladankan Nabi Muhammad Saw keseluruh dunia namun hari ini kita menjadi saksi, kekejian tersebut terjadi di negeri Mesir, tempat Al Azhar berada.
Setiap dari ulama mulia Al Azhar harus lebih serius menjalankan kewajiban utamanya. Kami berterimakasih karena Ulama Al Azhar turut mengecam dan mengutuk terjadinya aksi keji tersebut namun itu tidak cukup. Kalian ulama-ulama besar Al Azhar berhadapan dengan agama Islam yang mulia memiliki kewajiban besar dan tanggungjawab terhadap kejadian di dunia Islam hari ini.
Apakah kalian tidak melihat dan menyaksikan setiap hari ulama Wahabi mengeluarkan fatwa-fatwa yang bertentangan dengan syariat dengan menyerukan muslim satu menumpahkan darah muslim lainnya?
Apakah kalian tidak menyadari bahwa semua itu adalah propaganda musuh-musuh Islam yang dinegara-negara mereka aman dan terkendali namun di negara-negara Islam kaum muslimin satu sama lain saling menyerang dan merenggut nyawa satu sama lain?
Apakah kalian tidak melihat terbunuhnya anak-anak yang tidak berdosa, perempuan yang tanpa perlindungan dan laki-laki yang terzalimi? Yang mereka dibunuh dengan cara yang sangat keji dan itu kemudian dipertontonkan kepada dunia?
Marilah dan bangkitlah atas nama Tuhan. Manfaatkanlah semua kesanggupan dan kekuataan maknawi dan mazhabi hari ini dan saat ini juga, sebab menanti esok untuk mulai bergerak sudah sangat terlambat. Serukanlah kepada semua ulama Islam, kepada kaum muslimin se dunia untuk menjalin persatuan dan ukhuwah Islamiyah, sebagaimana yang diserukan Al-Qur'an,
 «وَ لَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَ تَذْهَبَ رِيحُكُمْ...»
Mari bersatu dan menyatukan tekad untuk menunjukkan kepada dunia bahwa Islam adalah agama yang mulia, agama yang penuh rahmat dan kasih sayang, agama yang mendambakan mulia dan tingginya peradaban umat manusia.
Marilah, kita sampaikan kepada dunia bahwa hukum asasi kita adalah Al-Qur'an al Karim yang kita dengan kitab langit tersebut berkeyakinan didalamnya memuat pesan-pesan agung yang menciptakan kehidupan yang bahagia bagi umat manusia sedunia. Tuntutlah kepada para pemimpin dunia Islam untuk menghindarkan diri dari berbagai bentuk perselisihan dan pertikaian dan bersama dihadapan Al-Qur'an yang suci kita tundukkan kepala sembari menunjukkan ketaatan diri pada aturan-aturan di dalamnya.  
Kami berharap semoga kaum muslimin meraih izzah dan kemuliaannya dan mampu mengalahkan musuh-musuhnya.
16 Sya'ban 1434 H
Luthfullah Shafi Ghulpaghani
 


 «آية الله همداني» يستنكر جريمة قتل اتباع اهل البيت (ع) في مصر

دعا المرجع الديني «آية الله نوري همداني» في بيان له اليوم الاربعاء علماء الامة الاسلامية الى الوحدة والتصدي للنهج التكفيري ولمؤامرات الاعداء مؤكدا ضرورة توعية عموم الناس بالفتن الدينية والطائفية. 

 «آية الله همداني» يستنكر جريمة قتل اتباع اهل البيت (ع) في مصر
ابنا: استنكر المرجع الديني «آية الله نوري همداني» في بيان له اليوم الاربعاء جريمة قتل زعيم اتباع اهل البيت (ع) في مصر «الشيخ حسن شحاتة» مع أحد اخوته وعدد من تلامذته الأحد الماضي في قرية "زاوية أبومسلم" بمحافظة الجيزة المصرية.
ودعا آية الله همداني في بيان علماء الامة الاسلامية الى الوحدة والتصدي للنهج التكفيري ولمؤامرات الاعداء مؤكدا ضرورة توعية عموم الناس بالفتن الدينية والطائفية.
نشر «سماحة آية الله العظمی الشیخ الصافى الکلبايکاني» رسالة مفتوحة إلی علماء الأزهر الشریف.
وجاء في رسالة هذا المرجع الديني الشيعي: "ان هذا الفعل الشنيع البربري الذي يغاير ويتضارب مع الإسلام وفطرة الانسان ليس ببعيد من هؤلاء الجهلة المجرمين التكفيريین؛ ولکن الغريب في الأمر أن تقع مثل هذه الجريمة الشنيعة في بلد كـ "مصر" التي تحتضن جامعة كبيرة لها تاريخ طويل في العالم الاسلامي وتصدح بالعلوم الدينية والأخلاق الحميدة للنبي محمد صلى الله عليه وآله".
كما استنكر المرجع الديني «آية الله السيد محمد سعيد الحكيم» في بيان له يوم الثلاثاء هذه الجريمة وقال "نستنكر بشدة الاعتداء الارهابي على المدنيين الابريائ من محبي أهل البيت عليهم السلام في مصر والذي ادى الى استشهاد عدد منهم وجرح العشرات وما تبعه من التمثيل باجسادهم وسحلهم في الشوارع مما يندى له جبين الانسانية".
فيما استنكرت ادارة الحوزات العلمية في ايران ومجلس تنسيق الاعلام الاسلامي جريمة الجيزة داعين الى محاسبة الضالعين بهذه الجريمة.
...............

Amaran Majma' Jahani Ahlul Bait;
 Pemimpin Syiah sudah disenaraikan untuk dibunuh

Majma' Jahani Ahlul Bait memberi amaran tentang pengikut mazhab Syiah yang telah disenaraikan untuk dibunuh oleh golongan Takfiri Mesir. 
 Pemimpin Syiah sudah disenaraikan untuk dibunuh
Agensi Berita Ahlul Bait (ABNA.co) - Majma' Jahani Ahlul Bait mengeluarkan kenyataan pentingnya tentang kematian Allamah Al-Syahid Syeikh Hasan Shahata, dan mengecam pembunuhan terhadap lima pengikut mazhab Ahlul Bait (a.s) di Giza hasil hasutan golongan Takfiri.

Di sini Majma' menyatakan pendiriannya tentang mereka yang bertanggung jawab terhadap pembunuhan tersebut, termasuklah beberapa pemimpin Mesir terutama sekali presidennya Mohamed Morsi yang menghadiri persidangan pemimpin al-Qaeda dan Takfiri yang mengumumkan bahawa Syiah adalah kafir dan terkeluar dari agama Islam. Malangnya sikap presiden yang berdiam diri itu telah menyebabkan pertumpahan darah.

Berikut adalah teks kenyataan tersebut:

Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

وَمَا نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلَّا أَنْ يُؤْمِنُوا بِاللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ
 الَّذِي لَهُ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَاللَّهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ شَهِيدٌ
إِنَّ الَّذِينَ فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَتُوبُوا فَلَهُمْ عَذَابُ جَهَنَّمَ وَلَهُمْ عَذَابُ الْحَرِيقِ 

Dan mereka tidak marah dan menyeksakan orang-orang yang beriman itu melainkan kerana orang-orang itu beriman kepada Allah Yang Maha Kuasa, lagi Maha Terpuji! Tuhan yang menguasai segala alam langit dan bumi. Dan (ingatlah), Allah sentiasa menyaksikan tiap-tiap sesuatu. Sesungguhnya orang-orang yang menimpakan bencana untuk memesongkan orang-orang lelaki yang beriman dan orang-orang perempuan yang beriman, kemudian mereka tidak bertaubat, maka mereka akan beroleh azab neraka Jahannam, dan mereka akan beroleh lagi azab api yang kuat membakar. [- Surah Al-Buruj Ayat 8-10]

Dengan dukacitanya kami ucapkan takziah kepada umat Islam dan seluruh pengikut Ahlul Bait (a.s) atas kesyahidan Allamah Al-Mujahid Al-Sheikh Hasan Shahata (semoga Allah merahmati beliau), bersama empat lagi pengikut Ahlul Bait yang lain dalam serangan pengganas Takfiri dan beberapa ahli parti politik Mesir ke atas rumah salah seorang warganegara atas alasan mengadakan majlis kelahiran Imam Mahdi (a.s).

Jenayah keji ini terjadi setelah fatwa dan ucapan yang menjijikkan keluar daripada mulut mufti NATO Yusuf Al-Qardhawi, syeikh-syeikh Takfiri serta pemimpin-pemimpin politik yang bersubahat dalam jenayah pembunuhan dan perayaan tumpahnya darah di kampung Abu Musallam, Mesir. Insiden ini membawa kepada pembunuhan, penyeretan, pembantaian, menyebabkan kecederaan di kalangan mukminin dan mukminat, pembakaran rumah, dan penyeksaan yang mana di antara korban ialah Syeikh  Hasan Shahata. Sesungguhnya perbuatan jenayah menumpahkan darah ini hasil dari hasutan daripada Syeikh Takfiri secara berperingkat ketika mana pihak berkuasa menutup mata mereka daripada jenayah keji ini.

Kami di Majma' Jahani Ahlul Bait (a.s) mengutuk dan mengecam keras perbuatan jenayah yang mencerminkan akidah sesat dan melampaui batas. Ianya Ianya tidaklah menuruti ajaran agama Islam, kemanusiaan dan mana-mana hubungan akhlak. Sebagaimana kita meletakkan tanggung jawab kepada pemerintah Mesir, kita juga meminta rakyat dari kalangan pengikut Ahlul Bait dilindungi dari permainan, kebencian dan keganasan yang dilancarkan golongan pengganas Takfiri. Kami menegaskan bahawa Dr. Mohamed Morsi secara langsung bertanggung jawab terhadap insiden ini setelah beliau hadis dalam persidangan para pemimpin Al-Qaeda dan golongan Takfiri yang membuat pengumuman di hadapannya bahawa Syiah adalah kafir dan terkeluar dari agama Islam. Pemimpin negara ini hanya berdiam diri dan ini bermaksud beliau menghalalkan darah dan harta pengikut mazhab Syiah.

Kami mohon pemerintah Mesir terutama sekali tuan Presiden agar segera masuk campur dalam membela rakyat bermazhab Syiah di Mesir, dan memberikan hak yang sah kepada para pengikut Ahlul Bait (a.s) sebagaimana anak-anak rakyat Mesir, seterusnya menangkap mereka yang melakukan jenayah dan mengadili mereka dengan seadil-adilnya.

Sekali lagi kami memberi amaran kepada pihak berkuasa Mesir bahawa menurut ucapan dan kenyataan beberapa pemimpin Takfiri sudah ada senarai pembunuhan Syiah di Mesir. Kami meminta tindakan darurat pemberhentian serta merta kegiatan golongan pengganas dari meneruskan pembunuhan di samping tidak berdiam diri memeluk tubuh di hadapan mereka. Bahkan kami minta mereka ini diseret ke muka pengadilan.

Kami memohon kepada Universiti Al-Azhar Al-Syarif, parti-parti politik, pertubuhan hak asasi manusia (samada di dalam Mesir atau di luarnya), agar mengutuk perbuatan jenayah ini dan menjatuhkan hukuman bagi mereka yang mengulanginya.

Kami meminta rakyat Mesir terutama sekali pengikut Ahlul Bait (a.s) agar menahan diri dari terjebak dalam perangkap fitnah, semangat perkauman dan melibatkan diri dalam perpaduan umat serta bersatu hati melawan musuh umat.

Akhir sekali, semoga Allah mencucuri rahmatNya kepadamu wahai Syeikh Hasan dan teman-temanmu daripada kalangan kaum mukminin, tahniah atas kesyahidanmu dan semoga Allah menghimpunkan kamu bersama penghulu dan nabi kita Muhammad Al-Mustafa, serta Ahlul Bait dan para syuhada.

وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ

 Dan (ingatlah), orang-orang yang melakukan sebarang kezaliman, akan mengetahui kelak, ke tempat mana, mereka akan kembali. 

Majma' Jahani Ahlul Bait
15 Sya'ban 1434 Hijrah
24 -06- 2013


Rusuhan di Mesir;
 Sekurang-kurangnya 4 Syiah dibunuh + Video

Ahram Online melaporkan sejumlah pengikut Salafi Mesir menyerang keluarga Syiah di perkampungan Giza sehingga menyebabkan kematian 4 orang pengikut mazhab Syiah termasuk ketuanya. 

 
Agensi Berita Ahlul Bait (ABNA.co) - Ahram Online melaporkan sekumpulan perusuhan yang dikelolakan oleh golongan Salafi Mesir telah menyerang keluarga Syiah di perkampungan Giza atas tuduhan kafir. Dalam keganasan ini perusuh telah membunuh sekurang-kurangnya 4 pengikut mazhab Syiah manakala puluhan yang lain mengalami kecederaan.

Keganasan ini dikatakan terjadi pada tengah hari Ahad di perkampungan Abu Muslam, daerah Giza. Antara mereka yang dibunuh termasuklah salah seorang pemimpin Syiah di kawasan tersebut.

Menurut saksi, tidak kurang dari 3000 orang terlibat dalam rusuhan tersebut setelah beberapa minggu dihasut oleh para penceramah Salafi.

Angry Mob Beating A Shiite

Perusuh sedang memukul Syiah di kampung Zawya Amu Muslam - gambar: Ahram Online

Lima rumah turut dibakar sepanjang rusuhan. Pihak polis bertindak memindahkan keluarga Syiah yang lain ke tempat yang lebih selamat.

"Selama tiga minggu syeikh Salafi menyerang Syiah dengan menuduh mereka kafir dan sesat," kata saksi Hazem Barakat yang juga wartawan dan jurugambar yang berada di tempat kejadian, kepada Ahram Online.

Barakat sempat melaporkan kejadian tersebut secara online di Twitter, mengambil gambar dan video yang menunjukkan pengikut mazhab Syiah diseret ke jalan dan dipukul. "Saya melihat beberapa orang Syiah ditikam beberapa kali ketika mereka sedang diseret oleh segerombolan orang," kata Barakat.

Menurut ketua keselamatan Giza, sekurang-kurangnya empat terbunuh. Sementara itu saksi yang lain berkata tidak kurang 30 orang dipindahkan ke hospital setelah mengalami cedera parah.

Antara yang terbunuh ualah Hasan Shehata, tokoh Syiah yang pernah dipenjarakan oleh rejim Mubarak sebanyak 2 kali atas tuduhan menghina agama.

Pasukan polis yang terlambat datang dikatakan tidak menghalang serangan. "Mereka seperti orang lain, hanya menonton pembunuhan yang dilakukan tanpa bertindak menghentikannya," kata Barakat.

"Kami meminta presiden Morsi bertanggung jawab terhadap serangan ini," kata Bahaa Anwar, aktivis Syiah. "Terdapat tidak kurang 3 juta Syiah yang tinggal di Mesir, dan pada hari Sabtu, ketika persidangan solidariti bersama Syria yang dihadiri Morsi di Stadium Kaherah, Syeikh Salafi menghina Syiah dan menghasut kebencian warga Mesir terhadap Syiah," kata Anwar sambil menambah bahawa presiden Morsi tidak menolak penghinaan dan hasutan ini meskipun dia mendakwa dirinya mewakili seluruh rakyat Mesir.

Seorang aktivis Syiah memberitahu Ahram Online bahawa terdapat sekitar 40 keluarga Mesir di perkampungan Zawyat Abu Muslam. "Sebahagian keluarga bertindak meninggalkan kampung sementara masih ada yang terperangkap di dalam kepungan terhadap kampung itu."

Anwar berkata, Shehata sedang melawat salah seorang keluarga Syiah ketika serangan terjadi.

Juruhebah Salafi di saluran TV Al-Nas Khaled Abdullah mendakwa kononnya Hasan Shehata diserang kerana menghina keluarga Nabi Muhammad dan menyalahkan Al-Azhar kerana berdiam diri beberapa jam setelah serangan.

Beberapa akaun laman sosial Facebook termasuk yang terdiri daripada penyokong keganasan ini di Indonesia mula menyiarkan kegembiraan mereka atas keganasan tersebut.
 Amnesty International: President Morsi Must Send Clear Message Against Attacks on Shi'a Muslims

"The Egyptian authorities must immediately order an independent and impartial investigation into the killing of the four men, and send a clear message that carrying out attacks and inciting violence against Shi'a Muslims will not be tolerated," said Hassiba Hadj Sahraoui, Deputy Director of the Middle East and North Africa Programme at Amnesty International. 

 Amnesty International: President Morsi Must Send Clear Message Against Attacks on Shi

(Ahlul Bayt News Agency) - Egypt's President Mohamed Morsi must urgently tackle the unprecedented level of sectarian violence against Shi'a Muslims and ensure they are protected from further attacks, Amnesty International said in a press release after four Shi'a men were killed in south Cairo during a violent attack on Sunday.

"The Egyptian authorities must immediately order an independent and impartial investigation into the killing of the four men, and send a clear message that carrying out attacks and inciting violence against Shi'a Muslims will not be tolerated," said Hassiba Hadj Sahraoui, Deputy Director of the Middle East and North Africa Programme at Amnesty International.

"Investigations must look at why security forces yet again failed to stop the bloodshed, as well as whether advocacy of hatred and incitement to violence played a role."

On 23 June, a large group of villagers surrounded the house of local Shi'a Muslim resident, Farahat Ali Mohamed, in the Zawiyat Abu Musalam village in Giza, where a religious ceremony was being held.

The villagers demanded that visiting Shi'a Sheikh Hassan Shahata hand himself over to them.

According to eyewitnesses, villagers forced their way into the house, breaking down the roof, doors and windows. Using sticks and knives, they beat and stabbed some individuals, dragged them out along the ground and attempted to set the house on fire.

Those inside the house – including children – were hit with rocks. The attackers broke several items inside the house including fridges and stole gold and other belongings. During the attack, the mob chanted "Allahu Akbar" (God is Great) and called the Shi'as "infidels".

Hassan Shahata, two of his brothers and Imad Rabi' Ali died as a result of the attacks.

The house owner, Farahat Ali Mohamed, his two daughters and his son, who were all injured during the attack, were questioned by the prosecution today. According to reports, the prosecution issued 15 arrest warrants, but so far no arrests have been made.

It was reported that 12 people, including a woman and a girl, were also injured as a result of the sectarian violence in the area and that four other Shi'a homes were set on fire in the village.

Eyewitnesses also said police officers and members of the Central Security Forces, the riot police, were present at the scene but failed to intervene to stop the violence.

On Monday, President Morsi issued a statement condemning the killings and vowing to bring those responsible to justice. But he – and Prime Minister Hisham Qandil in a similar statement – failed to condemn incitement to violence against Shi'a Muslims.

According to local residents, Salafi and other Islamist groups have been inciting hatred and violence against Shi'a over the past few weeks, including during Friday sermons and by distributing pamphlets calling for their expulsion from the area.

During a conference held on 16 June in "support of the Syrian uprising" attended by President Morsi, several prominent Sunni Muslim Sheikhs used sectarian and inflammatory language to condemn attacks against Sunnis in Syria's armed conflict. For instance, to wide applause, Sheikh Mohamed Hassan called on President Morsi not to allow Shi'as into Egypt so as not to "corrupt it"; while another speaker called Shi'as "unclean".

"By not disassociating himself and his government from the hatred and incitement against Shi'as expressed during an event at which he was a speaker, President Morsi failed to signal that attacks against Shi'a Muslims will not be tolerated," said Hassiba Hadj Sahraoui.

"The mere condemnation of the attack by President Morsi will not be enough to stop the growing intolerance towards Shi'as in Egypt. Unless the perpetrators of these attacks in Giza are punished, the impunity will embolden others.

"It is deeply troubling to think of security forces standing still in the face of such gruesome violence. Only political will can stop this pattern of inaction during sectarian violence."

Since the rise to power of President Morsi, a member of the Muslim Brotherhood prior to his election, last year, Shi'a and other religious minorities in Egypt – including Coptic Christians – have continued to face sectarian violence and discrimination with impunity.

Universiti Al-Azhar;
 Pembunuhan Syiah merupakan dosa besar dan kemungkaran yang amat dahsyat

 Pembunuhan Syiah merupakan dosa besar dan kemungkaran yang amat dahsyat
Agensi Berita Ahlul Bait (ABNA.co) - Universiti Al-Azhar mengeluarkan kenyataan rasminya tentang pembunuhan empat pengikut mazhab Syiah dengan menegaskan pertumpahan darah ini amat membimbangkan. Kenyataan turut menjelaskan perbuatan jenayah tersebut merupakan sebahagian daripada dosa besar dan kemungkaran yang amat dahsyat di mana ia telah diharamkan oleh hukum syarak manakala mereka yang melakukannya perlu dihukum.

Al-Azhar menegaskan lagi bahawa pertumpahan darah adalah haram sedangkan negara Mesir dan rakyatnya tidak tahu menahu tentang pembunuhan atas alasan akidah, mazhab atau pemikiran. Bagi mereka kejadian-kejadian itu amatlah aneh dan mempunyai motif untuk menghancurkan kestabilan negara. Masyarakat dan negara digesa untuk memberikan fokus terhadap fitnah yang melanda. Kenyataan turut menukilkan sebuah hadis yang menegaskan bahawa sekiranya dua orang Islam saling bunuh membunuh, maka pembunuh dan yang dibunuh akan berada dalam neraka.

Al-Azhar turut meminta pihak berkuasa segera menjalankan siasatan terhadap kes ini dan menjatuhkan hukuman keras terhadap mereka yang terbukti bersalah melakukan jenayah.

 

Pensyarah Syariah Al-Azhar;
 Syiah adalah muslim, pembunuh hendaklah dihukum

Syiah Jaafariyah dan Zaidiah adalah umat Islam dan tidak keluar dari agama Islam 

 

أستاذ شريعة: الشيعة مسلمون ويجب إنزال حد الحرابة على قتلة حادث أبو النمرس
Dr. Ahmad Karimah, pensyarah Universiti Al-Azhar

Agensi Berita Ahlul Bait (ABNA.co) - Pensyarah jurusan Syariah Universiti Al-Azhar, Dr. Ahmad Karimah menegaskan betapa pentingnya menangani insiden yang membunuh empat pengikut mazhab Syiah kelmarin di Giza. Beliau turut menyatakan pihak berkuasa hendaklah bertanggung jawab terhadap pertumpahan darah ini kerana mereka telah memberikan keabsahan politik kepada kumpulan Islam tertentu walaupun golongan itu mempunyai sejarah yang berkait rapat dengan pengganas dan pelampau.

Dr. Ahmad Karimah dalam wawancara bersama sebuah ONTV pada pagi Isnin menjelaskan, "Jenayah yang terjadi di Abu Namros merupakan jenayah pengganas, jangan biarkan ianya berlalu tanpa hukuman yang setimpal."

Pensyarah ini mengingatkan betapa pentingnya hukuman terhadap mereka yang membunuh empat pengikut mazhab Syiah kelmarin seterusnya beliau menegaskan bahawa Syiah Jaafariyah dan Zaidiah adalah umat Islam, dan mereka tidak keluar dari agama Islam.


Egyptian anti-sectarian group blames Morsi for Shia attacks
 Who is Sheikh Hassan Shahata?

Hassan Bin Muhamad Bin Shahate Bin Mousa al-Anani, Known as Sheikh Hassan Shahate, was born in November 10, 1946 in the small town of Harbit, Markaz Abu Kabir, in al-Sharqiyah province of Egypt. 

 
(Ahlul Bayt News Agency) - He was a prominent Shia cleric who had thousands of followers due to his moderate views and his denouncement of radical and extremist movements in Egypt.
 He was one of the main religious figures advising the Egyptian army and was an Imam of one of the most important mosques in capital Cairo.
 He was well known for telling people about the nature of extremist groups and radical thoughts which are common in Egypt due to powerful presence of radical Salafist groups.
 His enlightenment was not welcomed in the ruling system.
 In 2009 Sheikh Hassan spent some time in jail under the government of ousted Egyptian president Hosni Mubarak due to his speeches against radical movements harming Islam. 306 of his followers were also detained along with him.
 This wasn’t the first time he was arrested; before that he was arrested in 1996 for what the then authorities called desecration of religions.
 On June 23, 2013, Sheikh Hassan was brutally attacked at a gathering in the village of Zawiyet Abu Musalam by more than a thousand of Salafist extremists and along with 3 of his companions was harshly beaten to death.
 In Egypt, the small Shia population is harassed by the authorities and treated with suspicion, being arrested - ostensibly for security reasons - but then being subjected to torrents of abuse by state security officers for their religious beliefs.
 The Arab country has been witnessing a rise in hate crimes against Shias, which analysts believe is due to widespread anti-Shia propaganda by extremist Wahabis aimed at encouraging people to go fight alongside terrorists in Syria.
 Critics warn that militant extremists are acting with dangerous impunity.
Murder of Sheikh Hassan
 The brutal attack on Sunday (June 23, 2013) in the village of Zawiyet Abu Musalam, near the Pyramids of Giza, came as about 30 Shias were having a meal to mark a religious occasion. Hundreds of young men descended on them in the house.
 
 In online videos of the killings, young men armed with metal and wooden clubs, swords and machetes, beat the Shiites on the head and back, trapping them in the narrow entrance of the house.
 The Shiites beg for mercy as blood streams down their heads and soaks their robes. A crowd pressing around them triumphantly chanting and shouting. Some screamed "You sons of dogs!"
 One video shows a young man dragging the motionless and bloodied body of one victim by a rope.
 The videos appeared genuine and conformed with Associated Press reporting on the attack.
 Afterward, the attackers congratulated each other, one witness, local activist Hazem Barakat, said in written and video account of the events he posted online.
 He said that in the weeks preceding the attack, ultraconservative Salafist clerics in the area had been speaking out against Shias.
Raising wave of “hatred violence”
 Mobs in rural areas have in recent months lynched suspected criminals amid a rise in gangs robbing motorists and banks.
 
 Police still often don't act to stop crimes, and the public has grown increasingly frustrated over increasing economic hardships and shortages.
 Sunday's attack, in contrast, seemed a straight-forward unleashing of hatreds.
 Egypt's population of 90 million is overwhelmingly Sunni Muslim, with about 10 percent Christians. The small Shia minority is largely hidden and its size never firmly established, though some estimates put it as small as 1 or 2 million.
 "Killing and dragging Egyptians because of their faith is a hideous result of the disgusting 'religious' discourse which was left to mushroom," top reform campaigner Mohamed ElBaradei wrote in his Twitter account.
 "We are waiting for decisive steps from the regime and Al-Azhar (mosque) before we lose what is left of our humanity."
 His Dustour Party blamed the president. It said the attack was "a direct result of the disgusting hate speech ... escalating and expanding under the sight ... of the regime and in presence of its president and with his blessings."
 Al-Azhar, the world's primary seat of Sunni Islamic learning said in a statement Monday that it was "terrified" by the killings.
 The past few months have seen a dramatic rise in anti-Shia hate speech by Salafis, many of whom are President Muhammad Morsi supporters.
 Salafis, a radical movement of Sunnis, view Shias as heretics and regularly denounce them on TV talk shows, websites and in mosque sermons.

 Egypt al-Wasat Party slams Shia killing in Abu Mussalam

Chairman of Egypt’s al-Wasat Party Abou Elela Mady has strongly condemned the killing of prominent Shia cleric Sheikh Hassan Shehata and three of his followers by Salafi extremists near Cairo. 

 Egypt al-Wasat Party slams Shia killing in Abu Mussalam
(Ahlul Bayt News Agency) - Chairman of Egypt’s al-Wasat Party Abou Elela Mady has strongly condemned the killing of prominent Shia cleric Sheikh Hassan Shehata and three of his followers by Salafi extremists near Cairo.

Mady deplored the deadly incident as “unacceptable,” calling on Egyptian judicial officials to bring the culprits to justice.

He also stated that the Shia cleric and his followers were all Egyptian citizens and that it was not acceptable that they had fallen victim to such violence only because they were Shia Muslims.

On June 23, several hundred Takfiri extremist attacked and surrounded the house of the Shia cleric in the village of Abu Mussalam in Giza Province. The extremists killed the four Shias and dragged the bodies on the streets.

Dozens of other followers who were at the house for the commemoration of a Shia holy day were injured.

Egyptian Prime Minister Hesham Kandil has also denounced the deadly incident, saying that he is closely following an investigation into the killing. He has also promised that the culprits would be punished.

The Shia community in Egypt is being targeted by Salafis, with the support of a number of countries, especially Saudi Arabia and Qatar. 

/129

Egyptian anti-sectarian group blames Morsi for Shia attacks

(Ahlul Bayt News Agency) -  The group Egyptians Against Religious Discrimination denounced on Monday the murder of four Shia Muslims and the injuring of eight other Shias in mob attacks in the village of Zawyat Abu Musalam in Giza.

The lynching of the Shias by hundreds of extremist Salafis in the village which took place on Sunday was, according to the group, unprecedented in modern Egyptian history.    

The group blames what they described as ''sectarian crimes'' on the rule of the Muslim Brotherhood, from which President Mohamed Morsi hails, and their Salafist and ultra-conservative allies.

The group urged Egyptian citizens to beware of the “conspiracies forged against them in the dark.” They also emphasised the importance of taking to the streets and protesting on 30 June to “topple” the regime which, according to them, squandered all the values of citizenship rights and the rule of law.

According to the Egyptians Against Religious Discrimination group, the rising sectarian rhetoric culminated when Morsi gave a speech in a 'Syria Solidarity' conference and dubbed the struggle between the rebels and autocrat Syrian Bashar Al-Assad a sectarian struggle.

''The Egyptian 25 January revolution was an example in its peacefulness and equality between its citizens. Morsi just opened the door for sectarian strife between Egyptians,'' the group stated.

The Egyptian constitution, drafted and passed by national referendum during Morsi’s presidency, was described by the group as favouring one faith over others. The group stated that the constitution will lead to sectarian crimes and murders on the basis of identity.

The president’s office and Prime Minister Hisham Qandil released statements on Monday denouncing the killing of the four Shias.

About 3000 angry mobs allegedly led by Salafist sheikhs torched houses of Shia residents in the small village of Zawyat Abu Musalam in Giza governorate Sunday afternoon, killing four citizens, including prominent Shia figure Hassan Shehata.

The attacks came after weeks of incitement by Salafist preachers, according to eyewitness Hazem Barakat.

 Egyptian grand mufti condemns Shia killings as a worse sin in Islam than destruction of sacred Kaaba in Mecca

The senior Sunni cleric, Shawqi Allam, stressed that bloodshed is highly prohibited in Islam and is deemed more serious a sin than the demolition of the Kaaba, the Muslims' sacred building located in Mecca. 

Egyptian grand mufti condemns Shia killings as a worse sin in Islam than destruction of sacred Kaaba in Mecca 
(Ahlul Bayt News Agency) - Egypt's Grand Mufti Shawqi Allam strongly condemned the mob killing of four Shia Muslims in a Giza village on Sunday, an incident which has heighten fears of worsening sectarian frictions in Egypt.

Four Egyptian Shias were killed in a mob attack in the village of Zawyat Abu Musalam in Giza on Sunday.

An anti-Shia crowd gathered outside the house where a group of Shia Muslims were celebrating birth anniversary of twelfth Shiite Imam. The violence, which included the murder of four Shia residents and the injuring of several others, was captured on video.

"Islam does not recognise such [violent] practices which contradict human nature," Allam said on Monday.

The senior Sunni cleric stressed that bloodshed is highly prohibited in Islam and is deemed more serious a sin than the demolition of the Kaaba, the Muslims' sacred building located in Mecca.

One of those killed was a prominent Shia leader, Hassan Shehata.

Allam went on to explain that Islam prohibits the mutilation of the dead body. "Islam mandates treating the body as a living human, prohibiting beating and dragging of corpses."

Allam warned against mounting sectarian friction in Egypt that has "sucked the country into a vortex of violence."

Grand Ayatollah Saafi addressing al-Azhar scholars:
 Condemning Brutal Slaughtering of Sheikh Shehata Not Sufficient / Al-Azhar is More Responsible than Before

In a message to al-Azhar, ayatollah Saafi emphasized: We are thankful of your reaction to condemn these crimes against humanity. However it is not sufficient. You are more responsible than before. 

 
(Ahlul Bayt News Agency) - Following the bloody massacre of four Egyptian Shiites including sheikh “Muhammad Hassan Shehata” an outstanding Egyptian scholar, grand ayatollah “Loftollah Saafi Golpayegani” stated in a message to al-Azhar scholars: We are thankful of your reaction to condemn these crimes against humanity. However it is not sufficient. Your responsibility is more than before.
Supreme religious authority of the Shiite world also emphasized: O you all Muslim scholars! Let us call Muslims to unity and consolidation once again and to demonstrate the whole world that dear Islam is the religion of mercy, compassion and kindness; it is a religion that wishes dignity for humanity.
Following is his complete message:
In the Name of Allah the Most Compassionate the Most Merciful
And they resented them not except because they believed in Allah , the Exalted in Might, the Praiseworthy (Quran 85:8),
Esteemed Al-Azhar Scholars,
Al-salamu alaikum wa rahmatollah wa barakatuh
To our regret and sorrow, we have been informed that Dr. Muhammad Hassan Shehatah has been martyred by an ignorant and deviant group in the most brutal and savage form. His body has also been disrespected –against all humane and Islamic values- depicting a very harsh and violent picture of Islam which is a religion of compassion and peace.
It can be said these are not unprecedented actions by this ignorant and savage group since they have not only committed these crimes in Egypt but they have also imperiled Muslims’ security and peace in other Islamic countries creating a dark atmosphere for them. However it is surprising that this time these crimes have taken place in a country that hosts large university of Al-Azhar being proud of offering the world sublime Islamic knowledge and its fair virtues.
Esteemed al-Azhar should take its primary responsibility more seriously. We are thankful of your effort to condemn this crime against humanity but it is not sufficient. As great Muslim scholars you are responsible before the dear Islam and you are more responsible than before.
Don't you see how wahhabi scholars issue anti-Islamic fatwas and urge Muslims to shed other Muslims' blood?
Don't you think it might be a conspiracy by enemies who live in peace in their countries but try to wage a war among Muslims?
Haven't you seen pictures depicting brutal murder of innocent children, defenseless women and men; pictures they show the world?!
Please stand up for Allah's sake (SWT) and use the most of your spiritual and religious power; make a quick reaction for tomorrow may be too late.
O all Muslim scholars! Let us call Muslims to unity and consolidation and follow this verse " and do not dispute and [thus] lose courage and [then] your strength would depart Quran 8:46"
Let us show the world that dear Islam is the religion of mercy, compassion and kindness; it is a religion that wishes dignity for humanity.
Let us announce to the world that our constitution is the holy Quran; a book we believe in and we would like to convey its great message to the world; messages that lead to eternal felicity. Ask the heads of Islamic countries to stop disunity and bow down before the holy Quran.
With a heart filled with sorrow and grief for Muslims' deplorable condition, I resort to Allah (SWT) and ask Him to restore Muslims' dignity and defeat Islam's enemies.
16 Sha'ban 1434/ Jun 25 2013

بعد مؤتمرات سلفیة ضد الشیعة في مصر ؛
 بالصور / قتل وسحل "الشيخ حسن شحاتة" من العلماء الشیعة

مقتل "العلامة حسن شحاتة" مت علماء مدرسة أهل البيت عليهم السلام في مصر مع ثلاثة آخرين كانوا معه في أحداث قرية أبو مسلم بالهرم التابعة لمحافظة الجيزة بعد تجمهر اهالي القرية أمام منزله بتحريض من الجماعات التكفيرية . 

 بالصور / قتل وسحل "الشيخ حسن شحاتة" من العلماء الشیعة
وفقاً لما أفادته وکالة أهل البیت(ع) للأنباء ـ ابنا ـ استشهد «العلامة الشيخ حسن شحاتة» من علماء مصر و من أتباع مدرسة أهل البيت عليهم السلام مع ثلاثة آخرين بعد هجوم همجي علی بیته بتحريض من الجماعات التكفيرية.
ویقع بیت الشیخ في قرية "زاوية أبو مسلم" بمركز "أبو النمرس" بالجيزة، ورصدت الکامیرات الشيخ حسن حتى لفظ أنفاسه الأخيرة، بعد أن انهالوا عليه بالشوم والعصي، فيما قاموا بسحله حتى وصوله لعربة الأمن المركزي.
«العلامة الشيخ حسن شحاتة» ـ الناهز من العمر 67 سنة ـ من خریجي الأزهر الشریف وکان إماماً وخطیباً في أحد مساجد القاهرة وقارئاً للقرآن الکریم وأخیراً سکن في الجیزة، کما تشیّعَ قبل سنوات وکان رجلاً عالماً لا يملك إلا أفكاراً دینیة يطرحها وحقائق تاریخیة یرویها.
دواعي العنف ضد الشیعة في مصر
شاهدت مدن مصر و قراها في الآونة الاخیرة سلسلة من المؤتمرات ضد مدرسة أهل البیت(ع) أقامتها "الحرکة السلفیة" ولایطرح فیها إلا أکاذیب و تهم تجاه اکثر من 300 ملیون من المسلمین وهم أتباع مذهب الشیعة.
في هذا الشأن، استغاثت صفحات سنية على مواقع التواصل الاجتماعية، جاء بها: "يا أهل السنة في العالم لقد استبسل الجيش اليوم علينا في صيدا وصار ضبعًا كاسرًا لضرب بيوت الله وعباد الله بينما رأينا هذا الجيش فأرًا جبانا في جبل محسن والضاحية الجنوبية، هل الصورة واضحة يا أهل السنة؟؟ أنتم بنظر الجميع الحلقة الأضعف والحيط الأوطى!!! طريق جديد مجدل عنجر طرابلس المنية الضنية عكار برجأ والإقليم وكل المناطق السنية النصرة ﻹخوانكم في مسجد بلال.. ﺻﻮﺍﺭﻳﺦ ﻏﺮﻳﺒﺔ ﻭﺛﻘﻴﻠﺔ ﺗﺘﺴﺎﻗﻂ ﺍﻵﻥ ﻋﻠﻰ ﻣﺴﺠﺪ ﺑﻼﻝ ﺑﻦ ﺭﺑﺎﺡ".
هذه الاستغاثات التقطها السلفيون في مصر وبعدها بدقائق كان عدد من السلفيين يحاصرون بيت الشيخ الشيعي "حسن شحاتة" ومعه ثلاثة آخرون من الشيعة في منزله بالهرم، بعد أن كتب القيادي السلفي "شوقي زناتي" على صفحة ائتلاف "المسلمين للدفاع عن الصحابة": "هؤلاء مفسدون في الأرض مشركون في الدين روافض يستحقون القتل، أحرقوهم أثابكم الله.
إن الشيعة نجس. أحرقوهم انتقاما لأمكم أم المؤمنين عائشة، الحميراء حبيبة رسول الله ومن أجل أصحاب رسول الله الأقربين أبو بكر وعمر وعثمان، فاشتعل الوضع بين أهل السنة والشيعة في هذه القرية الصغيرة "زاوية أبو مسلم" بادعاء وجود حسينية تقام في منزل الشيخ الشيعي.
ناصر رضوان، أمين عام ومؤسس أحفاد الصحابه وآل البيت والباحث في الشأن الشيعي، قال على صفحته بـ فيس بوك": "في هذه الأثناء يحاول بعض الشرفاء من أحفاد الصحابة وأمهات المؤمنين رضي الله عنهم محاصرة الشيعي حسن شحاته عليه من الله ما يستحق الذي طعن في عرض أمنا عائشة رضي الله عنها واتهمها بالزنا والخيانة والكفر هو ومجموعة من أتباعه داخل فيلا بقرية زاوية أبو مسلم بالجيزة والشرطة تمنعهم.. نحتاجكم لنصرة إخوانكم".
ثم ترددت أنباء عن مقتل حسن شحاته وأحد معاونيه بعد ضرب أهالي قرية زاوية أبو مسلم لهم.
بعدها كتب الداعية الإسلامي، وجدي غنيم، على موقع التواصل "تويتر": "الله أكبر. الإخوة في مصر قتلوا رأس الكفر الشيعي حسن شحاتة في الهرم مع رفاقه المجرمين، إلى جهنم وبئس المصير بإذن الله".
وقال السلفي محمد صابر: "هلاك الزنديق الشيعي حسن شحاتة الذي طالما قام بسب الصحابة وأمهات المؤمنين فتحية لأهل زاوية أبو مسلم بالجيزة مصر الذي طهروها منه وعقبال الباقي".
وقال "محمد البرادعي" رئيس حزب الدستور المصري في تغريدة على صفحته على موقع تويتر ان "قتل وسحل مصريين بسبب عقيدتهم نتيجة بشعة لخطاب ديني مقزز ترك ليستفحل".
كما والقى الرئيس المصري "محمد مرسي" وجماعة الاخوان المسلمين بثقلهم وراء دعوة للجهاد في سوريا مما زاد من الاقتحان والاضطراب الطائفي في مصر حيث يقطن مواطنون مصريون الشيعة فيها.
من هو العلامة الشیخ حسن شحاتة؟
ولد «الشهید العلامة الشیخ حسن شحاتة رضوان الله تعالى عليه» عام 1946 م. في أسرة سنية حنفية المذهب بمحافظة الشرقية بمصر.
نشأ شحاتة فى أسرة تعشق حب آل البيت ـ عليهم السلام ـ  كما كان يحكي عن أبیه: "كان والدي يحدثني كثيراً عن شخصية أميرالمؤمنين علي بن أبي طالب عليه السلام ، ويقول لي: يا ولدى أن أمير المؤمنين كان حامیاً للإسلام والرسول، وكان النبى (صلى الله عليه وآله) إذا مشى وحده يتعرض للأذى وإذا مشى معه علي أميرالمؤمنين لم يكن يجرأ أحد على التعرض له بسوء".
بدأ شحاتة في الصغر تحصیله في العلوم الدینیة وألقى أول خطبة جمعة وهو فى الثالثة عشرة من عمره فى مسجد قريته التابعة لمركز أبو كبير شرقية.
تخرج الشیخ الشحاتة في معهد القراءات لجامعة الأزهر الشریف وحصل على ماجستير فى علوم القرآن، كما أنه واصل الخطابة فى القوات المسلحة، حيث كان مسئولاً عن التوجيه المعنوى بسلاح المهندسين عام 1973 م. ومتحدث فى الإذاعة والتلفاز.
حكى الشهید الراحل عن نفسه أنه كانت له صحبة مع الصوفية دامت عشرين عاماً خرج منها بنتيجة أنهم انقسموا فى هذا العصر إلى فرق متعددة، منهم:
من ادعى سقوط التكليف عنهم فتركوا الصلاة تحت إدعاء أنهم وصلوا إلى الله وبالتالى فليس هناك داعٍ للصلاة؛
وفرقة تفننت فى سرقة الأموال من جيوب المريدين؛
وفرقة ثالثة لا تعرف عن الصوفية إلا الطبل والزمر!
وفى فترة من عام 1994إلی 1996 م. تحول الشیخ حسن شحاتة إلى المذهب الشيعي ومدرسة أهل البیت(ع) فواجه فى خطبه على المنبر أعداء الرسول وآل بيته، منهم الوهابية الذين شوهوا صورة الإسلام وبنوا فكرهم على باطل حتى أنهم لا يعترفون بأحد من أئمة الشیعة ولا السنة سوى «ابن تيمية» وهم يقدسونه أكثر من رسول الله (صلى الله عليه وآله وسلم).
وبعد هذه التصريحات عرف بمعاداته للفكر الوهابي والسلفي الخاطئ، فتم اعتقاله فى عهد الطاغیة «حسني مبارك» لمدة ثلاثة سنوات ومنع من السفر إلی خارج مصر بعد خروجه من السجن.
وبالأخیر عذب وقتل هذا العالم المصري بتاريخ 23/6/2013 على أيدي الوهابيه والسلفية النواصب في جریمة بشعة همجیة في الجیزة وفي حفلة بمناسبة لیلة النصف من شعبان المعظم مولد الإمام الحجة المهدی الموعود(عج) في "کفر زاویة أبومسلم" بالجیزة في جمهوریة مصر العربیة.
فسلام علیه یوم ولد ویوم استشهد مظلوماً غریباً ویوم یبعث حیاً.
  
  
بیان المجمع العالمي لأهل البیت(ع) في مجزرة الجیزة
بسم الله الرحمن الرحیم
وَمَا نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلَّا أَن يُؤْمِنُوا بِاللَّـهِ العَزِيزِ الحَمِيد ـ الَّذِي لَهُ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْ‌ضِ وَاللَّـهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ شَهِيدٌ ـ إِنَّ الَّذِينَ فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَتُوبُوا فَلَهُمْ عَذَابُ جَهَنَّمَ وَلَهُمْ عَذَابُ الْحَرِ‌يق. (سورة البروج ؛ 8 ـ 10)
ببالغ الحزن و الاسى ننعي إلى الامة الاسلامية وجميع اتباع أهل بيت النبوة والرسالة (عليم السلام) استشهادسماحة العلامة المجاهد الشيخ حسن شحاتة (رضوان الله تعالى عليه) وأربعة آخرین من أتباع أهل البيت في هجوم الارهابيين التكفیريين وفلول بعض الاحزاب المصریة على منزل أحد المواطنيين بتهمة إقامة احتفال بذكرى ميلاد صاحب العصر و الزمان الامام المهدي (صلوات الله وسلامه عليه وعجل الله فرجه الشريف).
وجاءت هذه الجریمة البشعة بعد فتاوى و خطب تحريضية طائفية مقززة من قبل مفتي الناتو «يوسف القرضاوي» والشيوخ التكفريين ووعاظ السلاطين والذين أسهموا في ارتكاب القتل والمجازر وفي الحفل الدموي التي شهدتها قرية "أبو مسلم" المصریة وأسفرت عن مقتل وسحل وتمثيل بالجثث منهم الشيخ الأزهري حسن شحاتة وإصابة المؤمنيين والمؤمنات و اضرام النار بالمنزل بعد أن انهالت المجموعات الإرهابية على الموجودين في الدار بالضرب بأدوات جارحة وان هذا العمل الاجرامي هي تدشين لمرحلة سفك الدماء بتحريض من شيوخ التكفريين في حين تغمض السلطات عينها عن هذة الجرائم النكراء.
نحن في المجمع العالمي لأهل البيت (عليهم السلام) نشجب و ندين بشدة هذه الأعمال الإجراميية و التي تنمّ عن عقائد ضالة و متطرفة لاتمت بالاسلام ولا بالقيم الإنسانية و الأخلاقية بأية صلة؛ کما نحن نحمّل السلطات المصرية المسؤولية و نطالبها على حماية المواطنيين من أتباع أهل البيت من كيد وحقد وإرهاب الجماعات الإرهابية التكفیرية، ونؤکد أن «الدكتور محمد مرسي» يتحمل المسؤولية مباشرة بعد حضوره في مؤتمر يحضره زعماء القاعدة والتكفريين وهم أعلنوا بحضوره أن الشيعة كفار و خارجون عن الملة، ورئيس البلاد لم يحرك ساكناً و هذا يعني استباحة دمهم وعرضهم وأموالهم.
نحن نطالب السلطات المصرية و لاسيما السيد الرئيس بالتدخل العاجل لحماية المواطنین الشیعة المصریین بمصر ومعاملة أتباع أهل البيت(ع) كأبناء شعب مصر لهم حقوقهم المشروعة والقبض على المجرمين وإصدار الأحكام العادلة بشأنهم.
ونحذر السلطات المصرية أيضاً ونطلعهم بأن وفقاً للتقارير و التصريحات بعض قادة التكفیريين هناك لائحة اغتيالات لقيادات الشيعة في مصر ونطالب بضرورة التحرك لمنع هولاء الإرهابيين من استمرار القتل والإرهاب وعدم الوقوف ساكناً أمامهم بل نطالبكم بتقديمهم إلى المحاكم الجنائية.
وكما نطالب الأزهر الشريف والأحزاب والمنظمات الساسية والحقوقية ـ داخل مصر وخارجه ـ بإدانة هذه الأعمال الإجرامية والحد من تكرارها.
و نناشد الشعب المصري ولا سيما أتباع أهل البيت(عليه السلام) من ضبط النفس و عدم الإنزلق في مستنقع الفتنة الطائفية البغيضة والالتفاف حول مبدأ الوحدة و الوئام ضد أعداء الأمة الاسلامية.
وأخیراً: رحمك الله يا شيخ حسن ورفقاك من المؤمنيين وهنيئاً لكم الشهادة وحشركم الله مع سيدنا ونبينا محمد المصطفی وأهل بيته الأطهار و الشهداء الأبرار.
و سيعلم الذين ظلموا اي منقلب ينقلبون. (صدق الله العلى العظيم)
المجمع العالمي لأهل البيت (عليهم السلام)
15 ـ شعبان المعظم ـ 1434 هـ.
24 ـ 06 ـ 2013 م.

لمشاهدة فیدیو هذا المجزرة انقر هـنا
(تنبیه!  الفیدیو لایناسب الأطفال و ذوي القلوب الضعیفة)
.
ALLAHUMMAJ ALNI FI DIR IKAL HASEENAH ALLATI TAJ ALU FIIHAA MAN TURIID
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM YA ALLAHU

No comments:

Post a Comment